
Δεν θα μετάσχει στις τουρκικές εκλογές το κόμμα της Μητέρας Πατρίδας
Δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 22ας Ιουλίου το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας (ANAP), όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος. Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν και άλλοι τρεις Κούρδοι βουλευτές δεν θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν.
95
Δεν θα μετάσχει τελικά στις εκλογές της 22ας Ιουλίου το Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας (ANAP), όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή αξιωματούχος του κόμματος.
Αιτία υπήρξε η αποτυχία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο ANAP και στο κεντροδεξιό Κόμμα του Ορθού Δρόμου για την συγχώνευση των δύο κομμάτων.
Εν τω μεταξύ, το Τουρκικό Εκλογικό Συμβούλιο στην Αγκυρα αποφάσισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Νετζμετίν Ερμπακάν και άλλοι τρεις Κούρδοι βουλευτές δεν θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές λόγω του βεβαρημένου ποινικού τους μητρώου.
Ο κ. Ερμπακάν είχε καταδικαστεί το 2006 σε κατ οίκον περιορισμό εξαιτίας μίας υπόθεσης πλαστογραφίας. Οι Κούρδοι βουλευτές είχαν φυλακιστεί το 1994 επειδή συνεργάστηκαν με το PKK. Πρόκειται για τους Ορχάν Ντογκάν, Χατίπ Ντικλ και Σελίμ Σαντάκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Χανιά: Σπείρα διέπραττε τηλεφωνικές απάτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ – Συνελήφθησαν τρία άτομα
- LIVE: Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης
- Συμμορία έκλεβε αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά σε όλη την Αττική – Βρέθηκε πλήθος εξαρτημάτων από τα οχήματα
- LIVE: Γουλβς – Σάντερλαντ
- LIVE: Παναιτωλικός – Κηφισιά
- Ιράν: Στο νοσοκομείο η Νομπελίστα Ναργκίς Μοχαμαντί, έπειτα από καρδιακή κρίση στη φυλακή

