Εισαγγελική παρέμβαση για τις αυθαιρεσίες στην παραλιακή ζώνη

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε η συντονιστική επιτροπή για το περιβάλλον και την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που παρατηρούνται. Ο Γ.Σανιδάς ζητά κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων και αυστηρότερους ελέγχους.

91

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιο Σανιδά επισκέφθηκε τη Δευτέραη συντονιστική επιτροπή για το περιβάλλον και την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές και του ανέφερε τα προβλήματα που παρατηρούνται στην παραλιακή ζώνη Αττικής, αναφορικά με την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οΓ.Σανιδάς εξέφρασε την βούλησή του να εφαρμόζεται ο νόμος σε κάθε περίπτωση, ειδικάόταν διαπιστώνεται παράνομη κατασκευή από τουςαρμόδιους. Ο κ. Σανιδάςείπε ότι θα εκδοθεί και σχετική κατευθυντήρια εγκύκλιος.

Όσον αφορά τις καταγγελίες του Δημάρχου Ελληνικού, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, για παράνομες κατασκευές, ο Γ.Σανιδάς είπε ότι θα διατάξει επείγουσα προκαταρτική εξέταση.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι τα προβλήματα στην παραλιακή «έχουν οδηγήσει σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας και ασυδοσίας, παραβιάζοντας Σύνταγμα, νόμους και ευτελίζοντας θεσμούς και κράτος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή της νομοθεσίας, η αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων διαφόρων φορέων και η χαλαρότητα της αντιμετώπισης των φαινομένων από τις αρμόδιες Αρχές έχει οδηγήσει σε «ιδιοποίηση του παραλιακού χώρου, σε βάρος των πολιτών, στους οποίους και μόνο ανήκει».

Η συντονιστική επιτροπήπου επισκέφθηκε τον Γ.Σανιδά εξέφρασε επίσης την βούλησή της να καταγγέλλονται οι περιπτώσεις υπουργών που«χάριν σκοπιμοτήτων και μόνον» θα εκδίδει υπουργική απόφαση που «θα μετατρέπει τις παραλίες από στολίδια της άμμου, σε σκουπίδια της άμμου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΠΑΟΚ: Τίμησε τα θύματα ο Άγγελος Αναστασιάδης (vids, pics)

Ο θρύλος του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, έφτασε το πρωί της Τετάρτης στην Τούμπα προκειμένου να τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας στη Ρουμανία. Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρώην προπονητής και νυν β' αντιπρόεδρος του Δικεφάλου.

Σύνταξη

Τι κάνεις όταν αναλαμβάνεις νομικά πράκτορα της ICE και είσαι αντιρατσιστής;

«Υποστηρίζει την καταστολή της παράνομης μετανάστευσης, αλλά απορρίπτει τις μεθόδους (ICE) που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να το πετύχει. Είναι από τους πρώτους Ρεπουμπλικανούς που μιλάνε ανοιχτά»

Βαγγέλης Γεωργίου
Βαγγέλης Γεωργίου

Δύο τα κρούσματα ιού Νίπα στην Ινδία – Έλεγχοι σε αεροδρόμια της Ασίας για τον φόβο επιδημίας

Το ινδικό υπουργείο διαψεύδει τις αναφορές για πέντε κρούσματα. Παρόλα αυτά, η ανησυχία παραμένει για τον θανατηφόρο ιό, για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία.

Σύνταξη

Βόλος: Έκλεισαν τα σχολεία όπου φοιτούν ανήλικοι κρατούμενοι της Κασσαβέτειας μετά τα κρούσματα φυματίωσης

Η απόφαση ελήφθη μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων φυματίωσης στις φυλακές Κασσαβέτειας - 34 είναι κρατούμενοι, κυρίως ανήλικοι, και ένας φύλακας βρέθηκαν θετικοί σε εξέταση Mantoux

Σύνταξη

«500 ευρώ ή σε αφήνουν ανάπηρο» - Χτύπησαν 15χρονο που δεν ενέδωσε στην απειλή

Ο ανήλικος από τη Λάρισα δέχτηκε ένα σοκαριστικό τηλεφώνημα, όπου άγνωστοι τον απειλούσαν ότι θα στείλουν άτομα να του κάνουν κακό - Αποφάσισε να μην ενδώσει και τότε του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον

Σύνταξη
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007