Απελευθέρωση ναύλων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα νησιά, ζητά το ΕΒΕΘ
Αμεση απελευθέρωση των ναύλων στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, ζήτησε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, ώστε να «αφυπνιστεί» το ενδιαφέρον των εταιρειών για αυτές τις γραμμές. Τη μη δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων το ΕΒΕΘ αποδίδει στο καθεστώς διατίμησης.
93
Την απελευθέρωση των ναύλων στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, ζήτησε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη.
Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση προς τον υπουργό να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες το ταχύτερο δυνατόν, «ούτως ώστε να λειτουργήσουν γραμμές ήδη από αυτό το καλοκαίρι».
Στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι – σύμφωνα με το ΕΒΕΘ – να λυθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της πόλης με τα νησιά. Άλλωστε, με την απελευθέρωση των ναύλων, εκτιμάται ότι θα «αφυπνιστεί» το ενδιαφέρον των ιδιωτικών εταιριών για τις συγκεκριμένες γραμμές, οι οποίες – όπως υποστηρίζει το Επιμελητήριο – καλύπτονται «πλημμελέστατα» την τελευταία διετία.
«Κατά πληροφορίες μας, η αιτία για τη μη δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων, που θα επαρκούσαν να καλύψουν τις ανάγκες για θαλάσσια συγκοινωνία μεταξύ της πόλης μας και των νησιών του Αιγαίου, έγκειται στο γεγονός ότι οι ναύλοι δε διαμορφώνονται ελεύθερα, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση, αλλά επιβάλλεται καθεστώς διατίμησης, το οποίο είναι στην αρμοδιότητά σας», αναφέρεται στην επιστολή του κ. Μπακατσέλου προς τον υπουργό.
Σύμφωνα, εξάλλου, με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, «το ενδιαφέρον των ιδιωτικών εταιριών για αυτού του είδους τις γραμμές, όπου επιβάλλεται καθεστώς διατίμησης, βαίνει συνεχώς μειούμενο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εθνική Ανδρών πόλο: Πότε είναι ο μικρός τελικός για το χάλκινο μετάλλιο
- Ρόδος: Τι υποστήριζε ο 49χρονος για τον θάνατο του ξενοδόχου – Είχε σκηνοθετήσει τη δολοφονία να δείχνει τροχαίο
- Τροχαία: Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής
- Κραν Μοντανά: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά της φονικής πυρκαγιάς
- Η Αμερική του Τραμπ: Νέα πολιτική της ICE επιτρέπει στους πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια χωρίς ένταλμα
- Ελλάδα – Ουγγαρία 12-15: «Καθίζηση» στο 2ο ημίχρονο και αποκλεισμός από τον τελικό για την Εθνική (vid)