Η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε στην εξαγορά της ουκρανικής ICB
Συμφωνία εξαγοράς του 78% του μετοχικού κεφαλαίου της ουκρανικής International Commerce Bank υπέγραψε την Παρασκευή η Τράπεζα Πειραιώς. Ο όμιλος διαθέτει πλέον παρουσία σε οκτώ χώρες, με 370 καταστήματα και 4.700 εργαζόμενους.
27
Συμφωνία εξαγοράς του 78% της ουκρανικής International Commerce Bank υπέγραψε την Παρασκευή η Τράπεζα Πειραιώς.
Η International Commerce Bank ιδρύθηκε το 1994 και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο 134 καταστημάτων σε 38 πόλεις σε όλη την Ουκρανία. Εξυπηρετεί περισσότερους από 25.000 πελάτες και απασχολεί 850 εργαζόμενους.
Η εξαγορά της ICB ενισχύει περαιτέρω τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου Πειραιώς, ο οποίος διαθέτει πλέον τραπεζική παρουσία σε οκτώ χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία, Αίγυπτο, Βρετανία, ΗΠΑ και Ουκρανία), με 370 καταστήματα.
Το ενεργητικό του ομίλου στο εξωτερικό προσεγγίζει τα 5 δισ. ευρώ και ο όμιλος απασχολεί συνολικά πάνω από 4.700 εργαζόμενους.
Τις επόμενες ημέρες θα ορισθεί ο broker που θα πραγματοποιήσει τη συναλλαγή και η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μετά από έγκριση των εποπτικών αρχών σε Ελλάδα και Ουκρανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός «8% – 14%»
- Συρία: Ο Αλ Σάρα αναγνωρίζει τους Κούρδους ως ισότιμους πολίτες – Bομβάρδισε θέσεις του SDF στο Χαλέπι
