Στην αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων θέλει τα πάρκα ο Νικήτας Κακλαμάνης
Να περάσουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων τα πάρκα της πρωτεύουσας επιδιώκει ο Νικήτας Κακλαμάνης. Με εντολή του, μάλιστα, την Παρασκευή καθαρίστηκε από συνεργεία του δήμου ο εγκαταλελειμμένος χώρος μπροστά από το Ωδείο Αθηνών.
43
Να περάσουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων τα πάρκα της πρωτεύουσας επιδιώκει ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, συνεργεία του δήμου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Αθλησης και με τη βοήθεια εθελοντών καθάρισαν τον εγκαταλελειμμένο χώρο μπροστά από το Ωδείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Βασ.Κωνσταντίνου και Βασ.Γεωργίου.
Αμέσως μετά τον καθαρισμό, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου ξεκίνησε τη φύτευση του χώρου.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο κ. Κακλαμάνης ότι αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα αυτής της πόλης σε ό,τι αφορά το πράσινο.
«Μεγάλος αριθμός από τα πάρκα που βλέπετε στην Αθήνα, όπως αυτό εδώ που βρίσκεται στο κέντρο της, γύρω από το Ωδείο απέναντι από τη Ρηγίλλης, δεν ανήκουν στο Δήμο, δηλαδή δεν ανήκουν στους Αθηναίους και τους Αθηναίες. Όπως και αριθμός λόφων της πόλης, με πιο χαρακτηριστικούς τους λόφους του Φιλοπάππου και του Αρδηττού, επίσης δεν ανήκουν στο Δήμο της Αθήνας» συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης, επισημαίνοντας:
«Όχι μόνο δεν ανήκουν, αλλά εάν σας πω ότι εάν έπαιρνε χαμπάρι ο εισαγγελέας τη δουλειά που κάνουμε αυτή τη στιγμή με τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του δήμου, δηλαδή το ότι καλλωπίσουμε αυτό το πάρκο, μπορεί να μας πήγαινε και μέσα. Διότι παρανόμως το κάνουμε».
Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στο δήμο ό,τι ανήκει σε αυτή την πόλη, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής στο δήμο του πάρκου της Ριζαρείου, που τώρα ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
«Για να καθαρίσουμε το λόφο του Φιλοπάππου την Καθαρά Δευτέρα τρεις ημέρες αγωνιζόμασταν να πάρουμε άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μακρόν: Κάλεσμα στρατηγικής αφύπνισης για ολόκληρη την Ευρώπη η διαμάχη με τις ΗΠΑ για την Γροιλανδία
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Την 1η Φεβρουαρίου στο Αμπού Ντάμπι ο επόμενος γύρος των τριμερών συνομιλιών
- Αντιμετωπίζοντας τις απειλές των ΗΠΑ, το Ιράν δηλώνει ότι είναι έτοιμο για «άνευ προηγουμένου» αντίποινα
- Κανείς δεν βάζει την Baby στην άκρη: Το Dirty Dancing επιστρέφει μετά από 39 χρόνια
- Ξεκινούν οι εργασίες για το 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ – Το in στην εναρκτήρια εκδήλωση
- Η ΕΠΟ βλέπει τελικό Κυπέλλου Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και όχι στο ΟΑΚΑ!