Θεμελιώθηκε το πρώτο στην Ελλάδα Ογκολογικό Νοσοκομείο για Παιδιά
Αθήνα: Ένα όνειρο πολλών ετών, η ανέγερση του Ογκολογικού Νοσοκομείου για Παιδιά από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ» αναμένεται να γίνει πράξη μέχρι το τέλος του 2009.
Αθήνα: Ένα όνειρο πολλών ετών, η ανέγερση του Ογκολογικού Νοσοκομείου για Παιδιά από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ» αναμένεται να γίνει πράξη μέχρι το τέλος του 2009.
Η θεμελίωση του νοσοκομείου σε χώρο γειτονικό του Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσία υπουργών, πολιτικών και επιχειρηματιών.
Το νοσοκομείο θα αποτελείται από τέσσερα κτίρια και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, τρεις ογκολογικές και αιματολογικές μονάδες, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, ιατρείο πόνου, εξωτερικά ιατρεία και διαγνωστικό κέντρο PHT, σχολείο για τα παιδιά που θα νοσηλεύονται, καθώς και ξενώνα για τους γονείς τους.
Στην εκδήλωση θεμελίωσης παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και εξήγησε ότι η πολιτεία δίνει την υπόσχεση ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην ολοκλήρωση του έργου αλλά και στη λειτουργία του.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον σύζυγό της Βαρδή Βαρδινογιάννη, εμφανώς συγκινημένη εξήγησε στην ομιλία της ότι, πλέον, το όραμα του Συλλόγου και οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων γίνονται πραγματικότητα και το Ογκολογικό Νοσοκομείο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό νοσηλευτικό Ίδρυμα για τα παιδιά με καρκίνο στην Ελλάδα.
Το νοσοκομείο θα χτιστεί σε συνολικό χώρο δύο οικοπέδων 14.880 τ.μ. από τα οποία το ένα παραχωρήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
health.in.gr
- Κατάρ: Βάζει τέλος στις εξαγωγές πετρελαίου λόγω του πολέμου
- «Μεγάλη εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη – Πρώτη στην τηλεθέαση την Πέμπτη 5 Μαρτίου
- Ανδρουλάκης: Το κερδοσκοπικό πάρτι των τραπεζών εις βάρος της κοινωνίας πρέπει να σταματήσει
- Απίθανο: Βγήκε οφσάιντ λόγω… μεγάλης μύτης! (vid)
- Καθημερινές πτήσεις για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή – Στις 2.500 οι αιτήσεις
- Όσκαρ 2026: Πάλτροου, Mουρ, Ντάουνι Τζούνιορ αναλαμβάνουν δράση – Η ελίτ του Χόλιγουντ στη σκηνή