51

Η αιματοχυσία στο Αφγανιστάν παραμένει σε επίπεδα που δεν είχε δει η χώρα από την πτώση των Ταλιμπάν το 2001. Επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Χοστ κόστισε τη ζωή σε έξι πολίτες και προκάλεσε τον τραυματισμό άνω των 40. Δεύτερη έκρηξη αφάιρεσε άλλη μία ζωή στην ίδια πόλη.

Καμικάζι με στολή αστυνομικού έφθασε με μοτοσικλέτα και ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης Χοστ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Δεύτερη επίθεση σε κατάστημα της αγοράς στην αφγανική πόλη κόστισε τη ζωή ενός ατόμου.

Η πόλη Χοστ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και αποτελεί πεδίο δράσης των Ταλιμπάν, επισημαίνει το BBC.

Η βία στο Αφγανιστάν έφθασε πέρυσι σε επίπεδα που δεν είχε ζήσει η χώρα από την εποχή της πτώσης των Ταλιμπάν το 2001, με τις νότιες επαρχίες Χελμάντ και Κανταχάρ, την πόλη Χοστ και άλλες περιοχές στα ανατολικά να δέχονται το βαρύτερο πλήγμα της αντίστασης.

Προ ημερών η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε σε έκθεσή της ότι οι Ταλιμπάν στρέφονται σκόπιμα κατά αμάχων σε μία εκστρατεία επιθέσεων αυτοκτονίας και εκτελέσεων με στόχο να ενσταλάξουν το φόβο, και κατηγόρησε τους αντάρτες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ