
Γιαγιάδες κατηγορούμενες για φόνους στις ΗΠΑ με το βλέμμα σε …ασφάλειες ζωής
Δύο ηλικιωμένες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επονομαζόμενες «Μαύρες Χήρες», κατηγορούνται ότι διατηρούσαν επί διετίας φιλικές σχέσεις με δύο άστεγους άνδρες, τους οποίους δολοφόνησαν για να καρπωθούν την ασφάλεια ζωής τους, ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων.
51
Δύο ηλικιωμένες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επονομαζόμενες «Μαύρες Χήρες», κατηγορούνται ότι διατηρούσαν επί διετίας φιλικές σχέσεις με δύο άστεγους άνδρες, τους οποίους δολοφόνησαν για να καρπωθούν την ασφάλεια ζωής τους, ύψους 2,8 εκατ. δολαρίων.
Πρωταγωνίστριες της υπόθεσης που θυμίζει χολιγουντιανή ταινία είναι η Έλεν Γκολέι, 76 ετών, και η Όλγκα Ρούτερσμιτ, 74 ετών.
Οι δύο γυναίκες είχαν προσεγγίσει τους δύο άνδρες, πλήρωναν το νοίκι τους και ισχυρίζονταν στις ασφαλιστικές εταιρείες ότι ήταν η μνηστή ή η εξαδέλφη τους. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, αφου περίμεναν επί δύο χρόνια, νάρκωσαν τους άνδρες, τους πάτησαν με τα αυτοκίνητά τους και κατόπιν πήραν τις ασφάλειες ζωής και ατυχήματος που είχαν κάνει.
Ο ένας άνδρας, ο 73χρονος Πολ Βάντος, δολοφονήθηκε το 1999 και ο δεύτερος, ο Κένεθ Μακντέιβιντ, 50 ετών, το 2005.
Και οι δύο γυναίκες αρνούνται τις κατηγορίες.
Οι Αρχές ερευνούν τώρα την πιθανότητα οι δύο ηλικιωμένες να εμπλέκονται και σε άλλους φόνους. Όπως ανέφερε ο ερευνητής ασφαλειών Ρόμπερτ Μπρόκγουεϊ άλλες έξι ασφάλειες ζωής δεν έχουν πληρωθεί επειδή ακόμη διεξάγεται έρευνα για αυτές.
Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί το Μάιο του 2006 με την κατηγορία, τότε, ότι εισέπραταν παρανόμως ασφάλειες ζωής.
Η εισαγγελεία πιστεύει ότι οι γυναίκες έβρισκαν τα θύματά τους σε μια εκκλησία του Λος Αντζελες. Τους βοηθούσαν να βρουν σπίτι, πλήρωναν το νοίκι τους και μετέφεραν τις υπογραφές τους σε λαστιχένιες σφραγίδες για να τις χρησιμοποιήσουν στα ασφαλιστικά συμβόλαια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Λούλα και Τραμπ ενδέχεται να συναντηθούν την Πέμπτη – Στην ατζέντα η καταπολέμηση του εγκλήματος και οι σπάνιες γαίες
- Met Gala: Πως ο γερασμένος Bad Bunny πυρπόλησε το event των Μπέζος – «Ωδή στη θνητότητα»
- Τον έψαχνε 2 χρόνια – Πώς έγινε η δολοφονία του 20χρονου στην Κρήτη
- Euroleague: Το 7ο Final Four του Μπαρτζώκα – Πρώτη φορά με 3-0
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν έφτιαξε μηχανισμό για τη διαχείριση του διάπλου – Κανείς δεν περνάει χωρίς άδεια
- Μονακό – Ολυμπιακός 82-105: Ραντεβού στην Αθήνα


