Κατά του Γ.Σανιδά στράφηκαν δικαστές και εισαγγελείς για το θέμα των συμβασιούχων
Την έντονη διαμαρτυρία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που συνεδρίασε την Πέμπτη, προκάλεσαν οι αναφορές του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά κατά δικαστών, ευρωδικαστών και άλλων για το θέμα των συμβασιούχων, τον περασμένο μήνα.
43
Τη διαμαρτυρία της εξέφρασε την Πέμπτη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για όσα ανέφερε κατά δικαστών, του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και άλλων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς στην αγόρευσή του στην Ολομέλεια για το θέμα των συμβασιούχων, τον περασμένο μήνα.
Τα μέλη της Ένωσης υποστήριξαν ότι τα όσα είπε ο κ. Σανιδάς αδικούν τους δικαστές και τόνισαν πως δικαστές και εισαγγελείς πρέπει να περιορίζονται σε νομικούς και μόνο ισχυρισμούς και επιχειρήματα.
Σύμφωνα με το Βήμα, μια τέσσερα μέλη της Ένωσης (Τρ.Μαγγανά, Μ. Στενιώτη, Ν. Σαλάτας και Δ.Βλάχος) χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή και απαξιωτικά» τα λόγια του κ. Σανιδά.
«Ο απαξιωτικός και καταγγελτικός κατά πάντων λόγος, κινούμενος έξω από οποιοδήποτε όριο θεσμικής αρμοδιότητας του εισαγγελέα του ΑΠ, συνιστά εκτός των άλλων πρωτοφανή και βαρύτατη ύβρη εναντίον των ελλήνων δικαστών καθ ο μέρος αποδίδει σε αυτούς ιδιαίτερα κίνητρα και σκοπιμότητες κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μήνυμα του Ροντινέι: «Συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία, το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου»
- Οι σκύλοι που αισθάνονται το κρύο περισσότερο – Ο κατάλληλος «εξοπλισμός» για να μην κρυώνουν
- Κυβερνητική γραμμή είναι πλέον ο κυνισμός – Μιλάμε όμως για ανθρώπινες ζωές!
- Μπόρις Πάστερνακ: Αγώνας κατά του σύγχρονου Λεβιάθαν
- ΔΥΠΑ: Έρχεται voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους – Τι προβλέπει
- Μπραντ Πιτ: Έρχεται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του




