Η ενεργητική γυμναστική μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Σικάγο: Η ενεργητική σωματική άσκηση, όπως το κολύμπι, η αεροβική και το τρέξιμο, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.
Σικάγο: Η ενεργητική σωματική άσκηση, όπως το κολύμπι, η αεροβική και το τρέξιμο, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια στο Λος Aντζελες έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 110.559 γυναίκες από την Καλιφόρνια και μελέτησαν το ιατρικό τους ιστορικό από το 1995 και μετά.
Οι γυναίκες που έκαναν ενεργητική γυμναστική περισσότερες από πέντε ώρες την εβδομάδα είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο διηθητικού καρκίνου του μαστού και 31% χαμηλότερο κίνδυνο πρώιμου σταδίου καρκίνου του μαστού, συγκριτικά με γυναίκες που γυμνάζονταν λιγότερο από 30 λεπτά την εβδομάδα.
Μέχρι το 2002, 2.649 γυναίκες είχαν διαγνωστεί με διηθητικό καρκίνο του μαστού και 593 με πρώιμου σταδίου.
Η μελέτη είναι η πρώτη που μελετά την αθροιστική επίδραση της σωματικής άσκησης κατά τη διάρκεια του χρόνου και παρέχει επιπρόσθετα αποδείξεις για τον προστατευτικό ρόλο της ενεργητικής άθλησης έναντι του διηθητικού και πρώιμου σταδίου καρκίνου του μαστού, στον οποίο οι θετικές επιπτώσεις της μετριοπαθούς άσκησης είναι λιγότερο προφανείς.
health.in.gr
- Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν οι εκτελεστές που αναλάμβαναν συμβόλαια θανάτου – Η επίθεση στον Λάλα και ο εμπρησμός σε βενζινάδικο
- Οταν ο Τσιτσιπάς έδωσε για δίπλωμα το 2021 και κόπηκε – Είχε αγοράσει Τesla και δεν μπορούσε να το οδηγήσει
- Λίβανος: Οι IDF άνοιξαν πυρ κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ – Ανακοίνωση καταδίκης από την UNIFIL
- Επένδυση Φλωρίδη στη συκοφαντία και τον κοινωνικό αυτοματισμό – «Μαζεύει» τα περί εγκληματικής οργάνωσης
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
