Σημαντική αύξηση 127,5% κατέγραψαν τα κέρδη της ΑΤΕΑσφαλιστικής το 2006
Στα 12,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της ΑΤΕΑσφαλιστικής το 2006, αυξημένα κατά 127,5% σε σχέση με το 2005. Τα προ φόρων κέρδη ήταν 13,7 εκατ. ευρώ, έναντι 8,3 εκατ. ευρώ το 2005. Δικαιώνεται η πολιτική της διοίκησης του ομίλου της ΑΤΕbank, λένε οι επικεφαλής.
93
Σε 13,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2006 τα προ φόρων κέρδη της ΑΤΕΑσφαλιστικής, αυξημένα κατά 64,4% σε σχέση με αυτά της προηγούμενης χρήσης που ήταν 8,3 εκατ. ευρώ.
Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 12,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 127,5% σε σχέση με αυτά της προηγούμενης χρήσης που ήταν 5,4 εκατ. ευρώ.
Η αξία της εγγεγραμμένης παραγωγής καθαρών ασφαλίστρων, το 2006, ανήλθε στα 165,2 εκατ. ευρώ , έναντι 162,8 εκατ. ευρώ το 2005, σημειώνοντας αύξηση 1,5%.
Η παραγωγή αυτή αντιστοιχεί σε 62,3 εκατ. ευρώ ασφαλίσεων ζωής και 102,8 εκατ. ευρώ ασφαλίσεων κατά ζημιών, βελτιωμένη ως προς την σύνθεση κερδοφόρων δραστηριοτήτων προς μη κερδοφόρες δραστηριότητες.
Τα έσοδα από επενδύσεις ανήλθαν στα 21,8 εκατ. ευρώ το 2006 έναντι 15 εκατ. ευρώ το 2005, σημειώνοντας αύξηση 45%.
Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 6,1%, από 40,7 εκατ. ευρώ σε 42,8 εκατ. ευρώ ή κατά 0%, αν δεν υπολογισθούν οι έκτακτες φορολογικές προβλέψεις παλαιοτέρων χρήσεων ύψους 2,1 εκατ. ευρώ. Η πρόβλεψη αυτή αφορά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έγινε στην χρήση του 2003 και για την οποία η εταιρία έχει προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, κάνοντας μια συγκριτική ανασκόπηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των τελευταίων ετών, η πολιτική της διοίκησης του ομίλου της ΑΤΕbank, από το 2004 και μετά, είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών της ΑΤΕΑσφαλιστικής σε σχέση με το παρελθόν και την ενίσχυση της θέσης της στον ανταγωνισμό.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, ενώ η εταιρία το 1993 εμφάνιζε κέρδη ύψους 11,7 εκατ. ευρώ (τα υψηλότερα στην αγορά), τη διετία 2002-2003 εμφάνισε ζημιές ύψους 76,2 εκατ. ευρώ. Το 2005, η ΑΤΕΑσφαλιστική παρουσίασε σημαντική κερδοφορία (8,3 εκατ. ευρώ) και το 2006 βελτίωσε εκ νέου τα αποτελέσματά της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου
- Πού θα χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία, οι κόκκινες περιοχές – Κίνδυνος για πλημμύρες, μπαράζ 112, κλειστά σχολεία
- Η εμπειρία της κίνησης μέσω μιας γλυπτικής ως ενσώματης πράξης
- Διπλός ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης με μια αγκαλιά
- Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια λόγω της κακοκαιρίας