93

Με Προσωρινή Διάταξη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) επιχειρεί να δώσει λύση στην κόντρα που ξέσπασε από την Παρασκευή ανάμεσα στον ΟΤΕ και στην Tellas σχετικά με τη διάθεση υποδομών του δικτύου.

H θυγατρική της ΔΕΗ είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατηγορώντας τον Οργανισμό για «πρακτική καθυστερήσεων / αρνήσεων»στη χορήγηση νέων γραμμών.

ΗΕΕΤΤ εξέδωσε προσωρινή Διάταξη με την οποία εντέλλεται o ΟΤΕ να παραδώσει, εντός 15 εργασίμων ημερών, στην εταιρεία Tellas προς χρήση, το 70% των 25.300 γραμμών σύνδεσης που έχει ζητήσει η Tellas, ως εξής:

  • Ποσοστό 35% των ως άνω ζευγών πρέπει να παραδοθεί εντός προθεσμίας δέκα (10) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της Προσωρινής Διάταξης της ΕΕΤΤ,
  • Το επιπλέον 35% των ως άνω ζευγών πρέπει να παραδοθεί εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την προσωρινής Διάταξης της ΕΕΤΤ.

Κατά την ΕΕΤΤ η μόνη περίπτωση να μην ικανοποιήσει ο ΟΤΕ το αίτημα της Tellas στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, είναι να προσκομίσει ο Οργανισμός στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει τεχνική δυσκολία,οπότε ηπαράδοση θα πρέπει να γίνει σε 20 μέρες.

Η παρέμβαση της ΕΕΤΤ «κρίθηκε αναγκαία δεδομένου ότι κατά την προφορική διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων πιθανολογήθηκε η νομική και ουσιαστική βασιμότητα της υποβληθείσας καταγγελίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η Tellas κάνει λόγο για θετική εξέλιξη και χαρακτηρίζει την απόφαση της ΕΕΤΤ σημαντικό βήμα για την απρόσκοπτη προσφορά της υπηρεσίας Tellas Zisto.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ