
Παρά την ενδεκάδα ανάγκης ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Εργοτέλη
Τι και αν έπαιζε με σύνθεση ανάγκης; Ο Ολυμπιακός, με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του, έφυγε νικητής από το «Παγκρήτιο» με 2-1 επί του Εργοτέλη, που προσπάθησε στο τέλος να κάνει την ανατροπή. Παππάς και Ζούλιο Σέζαρ ήταν οι σκόρερ των «ερυθρόλευκων», ο Κοιλιάρας μείωσε για τους Κρητικούς που είχαν δοκάρι στο 92 μετά από κεφαλιά του Θάνου.
89
Τι και αν έπαιζε με σύνθεση ανάγκης; Ο Ολυμπιακός, με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του, έφυγε νικητής από το «Παγκρήτιο» με 2-1 επί του Εργοτέλη, που προσπάθησε στο τέλος να κάνει την ανατροπή.
Ο Εργοτέλης μπορεί να μην είχε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός, όμως οι δύο απουσίες που είχε ήταν πολύ σημαντικές για την κρητική ομάδα.
Ο Χατζί ήταν τραυματίας, ο Κένεντι τιμωρημένος και έτσι ο Νίκος Καραγεωργίου είχε μεγαλύτερο πρόβλημα από τα αριστερά.Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με σύστημα 4-4-2 και τους Πόζα κάτω από τα δοκάρια, τους Χίμπλινγκερ και Ζαπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τους Κορδονούρη (αριστερά) και Μίλαντιν (δεξιά) στα πλάγια, στο χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Τζούνιορ, Τάσιτς, Φραγκουλάκης και Ιαστσουκ, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Κοιλιάρας και Μελισσάς.
Πολλές και σημαντικές απουσίες είχε και ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήγε στην Κρήτη με μόλις 17 ποδοσφαιριστές στην αποστολή του, έχοντας συνολικά 8 απόντες.
Τραυματίες ήταν οι Χρήστος Πατσατζόγλου, Μάρκο Νε, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Αρούνα Μπαμπαγκίντα, Ερόλ Μπουλούτ και τιμωρημένος ο Νέρι Καστίγιο.
Έτσι, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε μια 11άδα ανάγκης, με σύστημα 4-4-2. Ο Νικοπολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Ζεβλάκοφ (αριστερά), Πάντος (δεξιά) κάλυψαν τα δύο άκρα, ενώ στο κέντρο στην ευθεία ήταν οι Στολτίδης, Τοροσίδης (αμυντικά χαφ), Μάριτς (αριστερά), Παππάς (δεξιά) και στην επίθεση οι Οκκάς, Μπόρχα.
Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός, στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να κυριαρχήσει και να πετύχει και ένα γκολ.
Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν απλά, γρήγορα και χωρίς περιττές ενέργειες, ενώ δεν έδωσαν και το δικαίωμα στον Εργοτέλη να κάνει το παιχνίδι που συνηθίζει να κάνει στο Παγκρήτιο.Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός έδειξε ότι πατάει καλύτερα στο γήπεδο, παρά τη σύνθεση ανάγκης.
Η απλότητα που είχε στο παιχνίδι του, του έδωσε τη δυνατότητα να απειλήσει την εστία του Πόζα, ενώ αμυντικά δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα από τον Εργοτέλη, με εξαίρεση δύο φορές που οι κρητικοί …τρύπησαν την άμυνα του Ολυμπιακού.
Στο 8 από μπέρδεμα των Χίμπλιγκερ – Πόζα, οι ερυθρόλευκοι παραλίγο να πάρουν ένα δώρο. Ο Εργοτέλης, που στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου έδειχνε εγκλωβισμένος, στο 16 είχε μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ιαστσουκ βγήκε τετ α τετ, αλλά το πλασέ που έκανε μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.
Στο ίδιο λεπτό, ο Οκκάς βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ. Στο 21 οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ, μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια.
Ο Οκκάς έκανε το γύρισμα και ο Παππάς, ο οποίος… χώθηκε καλά στη φάση, με κοντινό απευθείας σουτ έκανε το 1-0.
Η δεύτερη καλή ευκαιρία του Εργοτέλη ήρθε στο 45, όταν ο Φραγκουλάκης βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Νικοπολίδης, που είχε βγει από την εστία του και του είχε κλείσει το χώρο, μπλόκαρε την μπάλα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Ολυμπιακό, περισσότερο αναγκαστική. Ο Πάντος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και τη θέση του πήρε ο Ντομί, με τον Γάλλο να περνάει στα αριστερά και τον Ζεβλάκοφ να μεταφέρεται στα δεξιά.
Αλλαγή έκανε και ο Εργοτέλης στο 55 με τον Μπούντιμιρ αντί του Φραγκουλάκη, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και επομένως και του αγώνα.
Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαιναν όποτε ήθελαν στην επίθεση και δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πόζα, που σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει για να κρατήσει το 0-1.
Μέσα σε διάστημα 4 λεπτών, ο Ολυμπιακός βγήκε 3 φορές τετ α τετ. Στο 56 το σουτ του Παππά, απέκρουσε ο Πόζα, στο 59 το σουτ του Οκκά, έφυγε πολύ άουτ, ενώ στο 60 ο Κύπριος άνοιξε πολύ την μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 62 ο Οκκάς είχε και ένα καλό μακρινό σουτ που ανάγκασε τον Πόζα σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 63 καλό μακρινό σουτ είχε και ο Ζεβλάκοφ, που όμως μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.
Μετά από ένα κενό διάστημα του Ολυμπιακού, που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Εργοτέλης, χωρίς να τα καταφέρει, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν και πάλι δυναμικά στο παιχνίδι.
Στο 77 ο Πόζα αναγκάστηκε σε διπλή δύσκολη απόκρουση σε σουτ των Μπόρχα και Μάριτς, όμως στο 78 δεν μπόρεσε να αποτρέψει το δεύτερο γκολ. Ο Μάριτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζούλιο Σέζαρ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0.
Ό,τι δεν είχε κάνει ο Εργοτέλης σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, το έκανε από το 86 μέχρι το… 96. Κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσει και στην ισοφάριση.
Στο 86 ο Κοιλιάρας με απευθείας σουτ, μετά από σέντρα του Τάσιτς, έκανε το 2-1 και στις καθυστερήσεις οι Κρητικοί καρδιοχτύπησαν τους «ερυθρόλευκους».
Στο 92 ο Εργοτέλης είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Θάνου και αφού ο Νικοπολίδης είχε αποκρούσει πρώτα την μπάλα, ενώ στο 94 ο Κορδονούρης πέρασε και τον Νικοπολίδη, αλλά το πλασέ που έκανε απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Ζούλιο Σέζαρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: 50χρονος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε γλέντι
- Λιοσίων: Στον εισαγγελέα ο 16χρονος Σουδανός που παρέσυρε την 16χρονη
- Λαζαρίδης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – «Ο πρωθυπουργός είχε ευθύνη»
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος ΚΑ’)
- Σοκαριστικό δυστύχημα στην Αργεντινή με έναν νεκρό: Σε αγώνα ράλι, αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου και προκάλεσε πανικό (vid)
- Βουλή: Ξεκινά η κοινοβουλευτική διαβολοβδομάδα της Νέας Δημοκρατίας





