
Επικριτικός κατά της «νέας τάξης» ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
«Η νέα τάξη πραγμάτων είναι αδυσώπητη και απαιτεί πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των δυνάμεων που θέλουν επιβάλλουν μία νέα μορφή ζωής, η οποία δεν θα έχει σχέση ούτε με την παράδοση, ούτε με την Εκκλησία, αλλά με την ηθική ασυδοσία» είπε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
37
«Η νέα τάξη πραγμάτων είναι αδυσώπητη και απαιτεί πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των δυνάμεων που θέλουν επιβάλλουν μία νέα μορφή ζωής, η οποία δεν θα έχει σχέση ούτε με την παράδοση, ούτε με την Εκκλησία, αλλά με την ηθική ασυδοσία» είπε στο κήρυγμά του την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.
«Όλα επιτρέπονται είναι το νέο σλόγκαν της κοινωνίας μας, έστω και εάν αυτά έρχονται σε αντίθεση με το Ιερό Ευαγγέλιο και με την οικογενειακή μας παράδοση» είπε χαρακτηριστικά την Κυριακή από τον ναό του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια.
«Η νέα τάξη πραγμάτων», κατέληξε, «θέλει να ξεκαθαρίσει το έδαφος και να πείσει ή να εξαναγκάσει αυτούς που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά της, είτε να φύγουν από τη μέση, είτε να σιωπήσουν. Και εάν δεν το κάνουν η τύχη που τους περιμένει είναι η ηθική εξόντωση».
Αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στο παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών στην Πολυτεχνειούπολη ο κ. Χριστόδουλος εξέφρασε τη λύπη του για αυτές τις ενέργειες «από ένα ελάχιστο τμήμα της ελληνικής νεολαίας». «Είμαι έτοιμος να συγχωρήσω αυτά τα παιδιά», είπε, «γιατί τους καταλογίζω επιπολαιότητα και πλάνη, η οποία προέρχεται από τη συστηματική προπαγάνδα που γίνεται σε αυτή τη χώρα εναντίον της πίστεως, της παρουσίας ιερέων και του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, του Χριστού, των πάντων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουγγαρία: Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει την οικονομία της εάν εκλεγεί ο Ορμπαν
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή
- Θεσσαλονίκη: Ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδας σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου
- Τραμπ: Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν «σύντομα» με ή χωρίς το Ιράν
- Η Κολομβία ανταποδίδει τους τελωνειακούς δασμούς 100% στον Ισημερινό
- Βαθμολογία Euroleague: Νίκησαν Ζαλγκίρις, Ερυθρός Αστέρας, έχασε έδαφος ο Παναθηναϊκός