Μεικτή… Μπαρτσελόνα και Εθνικής Ιταλίας η ενδεκάδα της UEFA για το 2006
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, που κατέκτησε το τρόπαιο του Champions League, και της Εθνικής Ιταλίας, που στέφθηκε το καλοκαίρι πρωταθλήτρια κόσμου, κυριαρχούν στην κορυφαία ενδεκάδα της UEFA για το 2006, η οποία αναδείχθηκε μέσω ψηφοφορίας στο Διαδίκτυο.
71
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, που κατέκτησε το τρόπαιο του Champions League, και της Εθνικής Ιταλίας, που στέφθηκε το καλοκαίρι πρωταθλήτρια κόσμου, κυριαρχούν στην κορυφαία ενδεκάδα της UEFA για το 2006, η οποία αναδείχθηκε μέσω ψηφοφορίας στο Διαδίκτυο.
Στη διάρκεια της ψηφοφορίας κατατέθηκαν περίπου 4.000.000 ψήφοι και στην καλύτερη ενδεκάδα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συμπεριλαμβάνονται τέσσερις παίκτες από την κορυφαία ομάδα του 2005, καθώς και πέντε «νέοι».
Η Μπαρτσελόνα «δίνει» τέσσερις παίκτες (Τζαμπρότα, Πουγιόλ, Ροναλντίνιο, Ετό), καθώς και τον προπονητή Φρανκ Ράικαρντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
Επίσης, εκτός του Τζαμπρότα, άλλα δύο μέλη της Εθνικής Ιταλίας (Καναβάρο, Μπουφόν) συμπεριλαμβάνονται στην καλύτερη ενδεκάδα της UEFA.
Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το 2006 έχει ως εξής:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τζιανλούκα Τζαμπρότα (Μπαρτσελόνα), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν Μονάχου), Φάμπιο Καναβάρο (Ρεάλ Μαδρίτης), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα)
ΜΕΣΟΙ: Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Σεσκ Φάμπρεγας (Αρσεναλ), Κακά (Μίλαν), Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τιερί Ανρί (Αρσεναλ), Σαμουέλ Ετό (Μπαρτσελόνα)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Φρανκ Ράικαρντ (Μπαρτσελόνα)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
- Μαθαίνουν αντιπάλους στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- «Μύθος» ο Γιαμάλ στα 19 του: Το ασύλληπτο επίτευγμα του σούπερ σταρ της Ισπανίας (pics)
- «Έσπασε» ο Σκαλόνι μετά τον χαμένο τελικό: «Πονάει η ψυχή μου…» (vid)
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)












































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442