38

Την υποστηρίξή της στα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τη διαφωνία της «με τη προσπάθεια που γίνεται για την στρατιωτικοποίηση όλων αυτών των υπηρεσιών» εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση της με τα προεδρεία των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και του λιμενικούς «πρέπει να αποδοθούν αυτά που με τις υποσχέσεις της η κυβέρνηση χρωστάει». Σε αυτά τα ζητήματα, πρόσθεσε, έχουν δίκιο και εμείς τους αντιμετωπίζουμε ακριβώς και με βάση τα αιτήματα που έχουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους, για αύξηση διαπιστωμένων κενών θέσεων που υπάρχουν, π.χ., στους πυροσβέστες.

Η γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, στο βαθμό που με αυτές ενισχύεται η ασφάλεια και η καταπολέμηση της κοινωνικής εγκληματικότητας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε καθόλου σύμφωνοι με την προσπάθεια που γίνεται για την στρατιωτικοποίηση παραπέρα όλων αυτών των υπηρεσιών στην κατεύθυνση ενίσχυσης της καταστολής του λαϊκού κινήματος».

«Η κοινωνική εγκληματικότητα ή φαινόμενα τέτοιας εγκληματικότητας, δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή πουθενά και σε καμία χώρα του κόσμου, αλλά και σε κανένα κοινωνικό σύστημα δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω της καταστολής» είπε.

Σε ερώτηση για τις κάμερες η κ. Παπαρήγα δήλωσε: «Nομίζω ότι η παρακολούθηση μέσω καμερών ήταν ένας στρατηγικός στόχος, που έψαχνε κάθε φορά την ευκαιρία για να υλοποιηθεί. Και αυτό είναι πολλά χρόνια. Μήπως οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν έγιναν αφορμή για να εγκατασταθούν όλοι αυτοί οι μηχανισμοί και οι κάμερες, που τότε εμείς είχαμε πει, ότι και μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες θα παραμείνουν;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ