«Δεν προαναγγέλλουμε εκπτώσεις» απαντούν οι έμποροι στο υπουργείο Ανάπτυξης
«Οι έμποροι σήμερα δεν προαναγγέλλουν εκπτώσεις ούτε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ανακοινώνουν ή διαφημίζουν ότι διενεργούν εκπτώσεις» απαντά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στο υπουργείο Ανάπτυξης και τονίζει ότι οι εκπτώσεις «επί του ταμείου» δεν απαγορεύονται.
92
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών απαντώντας σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης περί ελέγχων για την τήρηση του νόμου σχετικά με τις εκπτώσεις και τις προσφορές αναφέρει ότι «οι έμποροι σήμερα δεν προαναγγέλλουν εκπτώσεις ούτε καθ’ οιονδήποτε τρόπο ανακοινώνουν ή διαφημίζουν ότι διενεργούν εκπτώσεις».
Σύμφωνα με το νόμο δεν απαγορεύεται η πώληση σε μειωμένες τιμές σε μη περίοδο εκπτώσεων αλλά, απαγορεύεται η αναγραφή διπλών τιμών και η δημοσιοποίηση των παρεχομένων εκπτώσεων το διάστημα των τακτικών εκπτώσεων (22/1- 25/2).
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καταλήγει αναφέροντας ότι «η πώληση εμπορευμάτων σε μειωμένες τιμές, χωρίς προηγούμενες εξαγγελίες και διαφημίσεις, είναι νόμιμο δικαίωμα, που ελεύθερα ασκείται στο πλαίσιο του ισχύοντος και συνταγματικώς κατοχυρωμένου συστήματος οικονομίας της αγοράς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το βίντεο της χρονιάς έφτιαξε ο Πανιώνιος και δείχνει τον δρόμο σε ομάδες, αθλητές και γονείς (vid)
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 6 συλληφθέντες που πετούσαν σε χωράφι μπάζα και απόβλητα
- Ακτίδα φωτός μέσ’την τραγωδία: Οικογένεια ξαναβρίσκει τον σκύλο της, που αγνοούταν μετά το δυστύχημα στην Ισπανία
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου οι εργασίες – «Παρέλαση» παλαίμαχων για να κλείσουν
- Συναίνεση και πορνογραφία: Τι μαθαίνουμε (ξανά) από το σκάνδαλο Grok;
- Κακοκαιρία: Κυβερνητικό κλιμάκιο την Παρασκευή στους πληγέντες δήμους – Σύσκεψη στις 15:00

