Στα χέρια της Κομισιόν η λίστα με τους «μνηστήρες» της Ολυμπιακής
Κατάλογο με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της Ολυμπιακής έχει στείλει η κυβέρνηση στην Κομισιόν, αποκαλύπτει ο Π.Δούκας. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται Έλληνες (κυρίως εφοπλιστές) και Αραβες επιχειρηματίες, διεθνή funds και μία ξένη αεροπορική εταιρεία.
71
Κατάλογο με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές της Ολυμπιακής Αεροπορίας έχει στείλει η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται Έλληνες (κυρίως εφοπλιστές) και Αραβες επιχειρηματίες, διεθνή funds και μία ξένη αεροπορική εταιρεία.
Ο κ. Δούκας αναφέρει ότι πλέον αναμένεται συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να βρεθεί λύση. Ακόμη, υπογραμμίζει ότι η εταιρεία «έχει μέλλον, όμως δεν πρέπει να θεωρείται αυτομάτως δεδομένο».
«Χρειάζεται όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εμείς, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τις ευρωπαϊκές αρχές. Αυτές είχαν πάρει τη θέση ότι, αν η Ολυμπιακή αποκρατικοποιηθεί, ακόμα και τότε οι επενδυτές θα ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουν πάνω από 500 εκατ. ευρώ παρανόμων ενισχύσεων του Δημοσίου προς την Ολυμπιακή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξεύρεση οριστικής λύσης» εξηγεί.
Ο υφυπουργός, αν και επαναλαμβάνει τη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για εκλογές το 2008, με τη συμπλήρωση δηλαδή της τετραετίας, προσθέτει με νόημα ότι «κάποιοι τις βλέπουν λίγο νωρίτερα».
Τονίζει δε, ότι υπάρχει συνεχής πίεση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για μεγαλύτερες πιστώσεις.
Μιλώντας για το μεγάλο οικονομικό στόχο της κυβέρνησης για το 2007, ο κ. Δούκας υπογραμμίζει ότι αυτός είναι η επίτευξη του στόχου για 2,4% έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Επίσης, η αύξηση των επενδύσεων, η μείωση της ανεργίας, η άρση της «επιτήρησης».
«Λάβετε υπόψη ότι στον προϋπολογισμό αυτόν εμπεριέχονται σχεδόν όλες οι προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ: μείωση φορολογικών συντελεστών, αύξηση επιδομάτων ΕΚΑΣ, ΟΓΑ, ανέργων, βελτίωση των αμοιβών των συνταξιούχων» συμπληρώνει.
Ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει ότι οι αυξήσεις στους συνταξιούχους θα κινούνται σαφώς πάνω από τον πληθωρισμό, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει εάν το ποσοστό των αυξήσεων θα ανέλθει στο 4%. «Νομίζω όμως ότι σαφώς θα κινούνται σε αυτή την περιοχή» προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Στον ανακριτή ο δράστης – Τι θα πει στην απολογία του
- VITA: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Απελευθερώθηκε από τον πόνο»: Πέθανε ο Ρομπ Χιρστ, συνιδρυτής και ντράμερ των Midnight Oil
- Λαγκάρντ: Οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται περίεργα ως σύμμαχοι – Η ΕΕ θα προσδιορίσει τη στάση της μετά την ομιλία Τραμπ
- Euroleague: Αυτοί είναι οι διαιτητές στα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
- Ιαπωνία: Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε

