30

Εκατοντάδες άτομα σκοτώθηκαν ή υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγωγό πετρελαίου στο Λάγκος της Νιγηρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για έργο των ανταρτών.

Ο φωτογράφος του Reuters κάνει λάγο για τουλάχιστον 500 νεκρούς, ενώ εκατοντάδες άτομα έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι σκοτώθηκαν 500 άνθρωποι, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής και διασώστες.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί δραματικά, ξεπερνώντας ακόμα και τους 700.

Το δυστύχημα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αμπούλε Έγκμπα, σε βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν πηγές του Ερυθρού Σταυρού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press