43

Την άμεση έναρξη των εργασιών των ομάδων εμπειρογνωμόνων και των τεχνικών επιτροπών για την προετοιμασία ουσιαστικών συνομιλιών για το Κυπριακό ζητά ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, με επιστολές του προς τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Ο Φιλελεύθερος» και «Πολίτης», ο κ. Γκαμπάρι προτείνει οι απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Παπαδόπουλου και Ταλάτ για τη συνολική διευθέτηση του κυπριακού να αρχίσουν μέχρι το τέλος του προσεχούς Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Χριστόδουλος Πασιαρδής επιβεβαίωσε το ότι εστάλησαν οι προαναφερόμενες επιστολές, με εισηγήσεις για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006.

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο κ. Γκαμπάρι δεν θέτει χρονοδιάγραμμα για συνάντηση των κ. Παπαδόπουλου και Ταλάτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ