27

Αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ζητεί με αίτησή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέτ Ασλάμ.

Ο Τζ.Ασλάμ κρατείται μετά από ένταλμα της Ιντερπόλ, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος της πακιστανικής κυβέρνησης για κατηγορίες που αφορούν σε εμπλοκή του σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.

Στην αίτησή του ο Τζαβέτ Ασλάμ χαρακτηρίζει πολιτικούς τους λόγους της δίωξης του, με την οποία, όπως υποστηρίζει πλήττεται το κύρος της πακιστανικής κοινότητας.

Επικαλείται επίσης μεταξύ άλλων την οικονομική ζημία που υφίσταται η οικογένειά του από τη συνέχιση της κράτησής του, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είναι ούτε επικίνδυνος ούτε ύποπτος φυγής.

Ο Τζαβέτ Ασλάμ κρατείται μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών αν θα εκδοθεί στο Πακιστάν ή αν θα του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο όπως ζητεί ο ίδιος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ