66

Χωρίς τους Χριστοφιδέλη (ίωση) και Κουρνέτα (ενοχλήσεις στη μέση), και έχοντας καλή απόδοση στο πρώτο και στο τρίτο σετ και μέχρι τα μισά του τετάρτου, η εθνική ανδρών ηττήθηκε με 3-1 από τη Βουλγαρία στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό των δύο ομάδων, που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Τα σετ: 29-27, 25-18, 21-25, 25-22.

Ελλάδα: Ψάρρας 1, Ανδρεάδης 12, Πανταλέων 8, Λάππας 14, Μπάεφ 1, Ν. Ρουμελιώτης 16, Στεφάνου (λ, 55%), Μ. Ρουμελιώτης, Κυριακίδης 6, Σμαραγδής, Κράβαρικ 1, Προύσαλης 2

Βουλγαρία: Σβετάνοφ 7, Ζέκοφ 3, Καζίσκι 18, Νικόλοφ 23, Γκαϊντάρσκι 9, Κονσταντίνοφ 10, Σαλπάροφ (λ, 56%), Γιορντάνοφ 4, Ζάρεφ, Μιλίσεφ 2, Πεφ

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Χαριτωνίδης, δήλωσε:

«Ο Γκιούρδας είναι μέλος της Εθνικής ομάδας και είναι στην 18άδα για να βοηθήσει αν παραστεί ανάγκη, αλλά το θέμα το έχουμε ξεκαθαρίσει όσον αφορά το Παγκόσμιο και η ομάδα είναι αυτή που παίζει τώρα.

» Μετά την Πέμπτη θα ανακοινώσω τη δωδεκάδα για το Μουντιάλ. Είχα τέσσερις κεντρικούς και χρησιμοποίησα αυτούς που θεωρούσα εγώ πιο έτοιμους. Δεν είναι λίγα τα φιλικά που έχουμε δώσει, θα φτάσουν τα δέκα μαζί εμ αυτά στη Σερβία.

» Εάν ανασάνει η ομάδα θα παίξει καλύτερα. Ήθελα σήμερα να έχω τον Κουρνέτα και τον Χριστοφιδέλη για να δω περισσότερα πράγματα».

Ο Γιάννης Κυριακίδης τόνισε:

«Η ομάδα είναι ακόμα πιασμένη, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι πάμε καλύτερα. Από το καλοκαίρι η ομάδα έχει ενισχυθεί με έμπειρους παίκτες. Μακάρι να είμαι μέσα στους δώδεκα που θα επιλέξει ο προπονητής μου. Στόχος των παιδιών, έτσι όπως συζητάνε μεταξύ τους, είναι η οκτάδα».

Ο προπονητής της Βουλγαρίας, Μάρτιν Στόεφ ανέφερε:

«Ήταν τα πρώτα παιχνίδια για μας. Είναι ολοφάνερο ότι ακόμα δεν έχουμε ρυθμό γιατί κάναμε γερή προετοιμασία. Δεν βγαίνουν συμπεράσματα. Έχουμε άλλα τρία φιλικά με την Κούβα.

» Στην Ιαπωνία προγραμματίσαμε δύο φιλικά με τη Ρωσία και ίσως κάνουμε κι άλλο ένα. Κρίσιμο θα είναι το παιχνίδι με την Ιταλία στην πρεμιέρα. Όσο για τους στόχους μας, από την 1η μέχρι την 8η θέση έχουμε πριμ, μετά θα έχουμε πρόστιμο και κανείς δεν θέλει να πληρώσει…»

Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ σχολίασε:

«Μακάρι να έχουμε ραντεβού στη δεύτερη φάση, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε και οι δύο προκριθεί. Έχουμε 17 ημέρες μέχρι την Ιαπωνία. Αυτά τα ματς δεν ήταν διαφήμιση του βόλεϊ, αλλά είδαμε κάποια πράγματα».

Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον Ευγένι Ιβάνοφ, που αισθάνεται ενοχλήσεις στον ώμο, θα υποβληθεί σε μαγνητική και κινδυνεύει να χάσει το Μουντιάλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ