Το Σουδάν απελαύνει τον απεσταλμένο του ΟΗΕ λόγω δηλώσεων για το Νταρφούρ
Η κυβέρνηση του Σουδάν διέταξε την Κυριακή την απομάκρυνση, μέσα σε τρεις ημέρες, του απεσταλμένου του ΟΗΕ στο Χαρτούμ, Γιαν Προνκ, εξαιτίας των δηλώσεων για ήττες του στρατού στο Νταρφούρ.
37
Η κυβέρνηση του Σουδάν διέταξε την Κυριακή την απομάκρυνση, μέσα σε τρεις ημέρες, του απεσταλμένου του ΟΗΕ στο Χαρτούμ, Γιαν Προνκ.
«Το σουδανικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε 72 ώρες στον κ. Προνκ για να εγκαταλείψει τη χώρα» μετέδωσε το σουδανικό πρακτορείο ειδήσεων Suna.
Η σουδανική κυβέρνηση είχε διαμαρτυρηθεί έντονα την Παρασκευή κατά των δηλώσεων του Προνκ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι σουδανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετώπισαν ήττες στο Νταρφούρ, την περιοχή στο δυτικό τμήμα του Σουδάν όπου σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις από τις αρχές του 2003.
Το σουδανικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε πως «οι δηλώσεις αυτές δεν είναι συμβατές με την αποστολή του αντιπροσώπου του
Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ».
Επίσης, ο στρατός με ανακοίνωση του έχει εκφράσει την επιθυμία να κηρυχτεί ο Πρόνκ «ανεπιθύμητο πρόσωπο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Ο ελληνικός λαός θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή
- ΗΠΑ: Θύμα εγκληματικής ενέργειας η μητέρα δημοσιογράφου του NBC
- Παναγιώτης Δουδωνής: Οι προσωπικές φιλοδοξίες κάνουν κακό, στόχος ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο και νικηφόρο
- Με κάμερες στη στολή οι πράκτορες των ICE και CBP στη Μινεάπολη σε μια απόπειρα λογοδοσίας
- Μαγιόρκα – Σεβίλλη 4-1: Συντριβή για την ομάδα του Αλμέιδα
- Σάντερλαντ – Μπέρνλι 3-0: Εύκολο βράδυ για τις «Μαυρόγατες»
