
Λανθασμένες εντυπώσεις στο επεισόδιο με τη σιδηρογροθιά εντοπίζει ο Β.Πολύδωρας
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με τη χρήση της λέξης σιδηρογροθιά έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος τόνισε ότι ο αστυνομικός στην πορεία των εκπαιδευτικών κρατούσε έναν ορειβατικό κρίκο που υπάρχει στην εξάρτησή του.
38
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με τη χρήση της λέξης σιδηρογροθιά έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος τόνισε ότι ο αστυνομικός στην πορεία των εκπαιδευτικών κρατούσε έναν ορειβατικό κρίκο που υπάρχει στην εξάρτησή του.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Πολύδωρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για την επέτειο ίδρυσής της, ο εν λόγω αστυνομικός μετακινήθηκε από τις Ομάδες Αποκατάστασης της Τάξης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πολύδωρας ανέφερε: «Λοιπόν, πρώτα-πρώτα δεν είναι σιδηρογροθιά. Με ενδιαφέρει να το διευκρινίσω γιατί η λέξη σιδηρογροθιά φτιάχνει υπονοούμενα, τα οποία αδικούν και το επεισόδιο. Το επεισόδιο δεν το ευλογεί κανένας, αλλά πρόκειται για έναν κρίκο ορειβατικό που τον έχουν ως στοιχείο της εξάρτησής τους.
»Μετά τη διευκρίνιση αυτή, θέλω να σας πω ότι έγινε αμέσως η μετακίνησή του από την ομάδα των Υ.ΜΕ.Τ. Μας ενδιαφέρει να έχουμε ψύχραιμους ανθρώπους εκεί, δυναμένους να αντιληφθούν την κατάσταση και το περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται και φυσικά με σθένος αντιστάσεως».
Ακολούθως τόνισε ότι υπάρχουν οδηγίες να μην έρχονται οι αστυνομικοί σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές και έχει δώσει οδηγία όταν επιχειρείται να σπάσει το μπλόκο της αστυνομίας, να γίνεται χρήση χημικών. «Είναι πολύ σαφείς οι οδηγίες, τις τηρούμε, γίνονται και οι εξαιρέσεις και έτσι όσον αφορά το επεισόδιο, η έρευνα περιορίζεται στο αν εγένετο χρήση αυτού του κρίκου και γιατί ευρέθηκε στο χέρι του».
Καταλήγοντας τόνισε: «Όλα θα τα αντιμετωπίσουμε με πνεύμα δικαιοσύνης. Δε θέλουμε ούτε κανιβαλισμούς, ούτε υπερβολές και φυσικά δε θέλουμε και τις αγκιτάτσιες του να λέμε τον κρίκο αυτό που είναι εξάρτημα της στολής ως σιδηρογροθιά, για να γίνονται άλλα υπονοούμενα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πόλεμος, η «προπόνηση» σε 9.500, το ρεκόρ «Guinness» και το Μεξικό που… γιορτάζει ενώ πετούν πύραυλοι
- Οικογενειακή έξοδος στην Κηφισιά για Ελένη Μενεγάκη – Ματέο Παντζόπουλο για τα γενέθλια της κόρης τους
- ΕΕ: Οι «πόρτες» της πολεμικής τεχνολογίας που ανοίγει – Τι είναι το πρόγραμμα AGILE που βρίσκεται στα σκαριά
- Χαϊδάρι: Συμμορία έκλεβε διερχόμενους οδηγούς παριστάνοντας ότι έχουν βλάβη στο δικό τους αυτοκίνητο
- Ατρόμητος-Κηφισιά 0-0: Η ισοπαλία δεν τους χαλάει
- Easter Getaway Under Tight Watch at Piraeus Port
