Λάθη σε πρόσωπα γίνονται, αρκεί να διορθώνονται άμεσα, δηλώνει ο Λ.Ζαγορίτης
Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για την υπόθεση εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ επιμένει ο Λ.Ζαγορίτης. Παραδέχεται ότι γίνονται λάθη στις επιλογές προσώπων, όχι όμως εσκεμμένα και πρέπει να διορθώνονται άμεσα. Τονίζει, δε, ότι με στελέχη της η ΝΔ είναι δύο φορές πιο σκληρή.
53
Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για την υπόθεση εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ επιμένει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης. Παραδέχεται ότι μπορεί να γίνονται λάθη στις επιλογές προσώπων, τα οποία όμως δεν είναι εσκεμμένα και πρέπει να διορθώνονται άμεσα, ενώ τονίζει ότι με στελέχη της η ΝΔ είναι δύο φορές πιο σκληρή.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Απογευματινή, ο Λ.Ζαγορίτης επισημαίνει: «Πολιτική ευθύνη θα υπήρχε στη συγκεκριμένη υπόθεση αν κάποιος γνώριζε και σιώπησε. Αν κάποιος προσπάθησε να συγκαλύψει, να κουκουλώσει. Όχι μόνο δεν υπήρξε τέτοιο θέμα, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση ήταν εκείνη που από την πρώτη στιγμή λειτούργησε αποτελεσματικά προκειμένου να αποκαλυφθεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες.
»Και βέβαια θα ήταν λάθος να αποδώσουμε ευθύνες επειδή δεν έγινε πρόβλεψη μελλοντικής παραβατικής συμπεριφοράς. Ιδιαίτερα όταν δεν υπήρχαν τέτοιες ενδείξεις για τον εμπλεκόμενο. Δίκη προθέσεων δεν μπορεί να κάνει κανείς».
Σημειώνει ότι: «Όπου υπάρχουν λάθη στις επιλογές προσώπων αυτά ασφαλώς δεν είναι εσκεμμένα. Το σημαντικό είναι να διορθώνονται αμέσως μόλις διαπιστώνονται, για να μη μένουν σκιές».
Ο κ. Ζαγορίτης επισημαίνει: «Σ αυτήν την κατεύθυνση η σημερινή συγκυρία μπορεί να λειτουργήσει διδακτικά και αποτρεπτικά. Από τη μία σε σχέση με όσους έχουν το κακό στο μυαλό τους. Αυτοί διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα. Από την άλλη στέλνεται πεντακάθαρο μήνυμα σε όσους είναι θύματα εκβιασμού και άλλων παρόμοιων πράξεων να μη διστάζουν να το καταγγέλλουν».
Ο γραμματέας της ΝΔ υπογραμμίζει, ακόμη: «Η περίοδος της ανοχής και της ατιμωρησίας έχει τελειώσει οριστικά. Αρκεί να υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία. Για κανέναν δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις. Πολύ περισσότερο αν ανήκει στις τάξεις μας. Σε μια τέτοια περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε δύο φορές πιο σκληροί. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε δύο φορές αυστηροί.
»Η παράταξή μας έδωσε αγώνες για τη διαφάνεια, πολέμησε και πολεμά με κάθε τρόπο τη διαφθορά. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας σπιλώσει. Τις αρχές και τις αξίες μας δεν τις διαπραγματευόμαστε» σημειώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεραμεικός: «Πάρκαρε» πάνω στις γραμμές του τρένου και έφυγε – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού
- Βιολάντα: Εμποτισμένα με προπάνιο δεκάδες μέτρα εδάφους – Οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν
- Ίμια: Η κρίση του 1996 όταν Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ένα βήμα πριν τον πόλεμο
- Ντούα Λίπα: Οι ρομαντικές στιγμές στο Παρίσι με τον Κάλουμ Τέρνερ
- Super League: Με τρία σημαντικά ματς ανοίγει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
- Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα με 12 νεκρούς, ανάμεσά τους έξι παιδιά – Οι ΗΠΑ στέλνουν επιθετικά ελικόπτερα στο Τελ Αβίβ

