Στρατιωτικό νόμο κήρυξαν στην Ταϊλάνδη οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας
Υπό τον έλεγχο των Ένοπλων Δυνάμεων τελεί η Ταϊλάνδη, καθώς δυνάμεις του Στρατού εισήλθαν στη Βουλή. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορίστηκε επιτροπή που θα προωθήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν στη Νέα Υόρκη.
30
Υπό τον έλεγχο των Ένοπλων Δυνάμεων τελεί η Ταϊλάνδη, καθώς δυνάμεις του Στρατού εισήλθαν στη Βουλή. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορίστηκε επιτροπή που θα προωθήσει πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Όλα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.
Το τηλεοπτικό κανάλι που ελέγχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μετέδιδε από νωρίς εικόνες της βασιλικής οικογένειας και στρατιωτικά εμβατήρια.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε κηρύξει την πρωτεύουσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, διορίζοντας νέο αρχηγό των Ένοπλων Δυνάμεων και προειδοποιώντας το Στρατό να μην κινηθεί παράνομα.
Ωστόσο, στρατιώτες εισήλθαν στο Κοινοβούλιο, καλώντας τους αστυνομικούς να παραδώσουν τα όπλα τους.
Τελικά, ανακοινώθηκε ότι ο Στρατός κατέλαβε το Κοινοβούλιο, ανέστειλε τη λειτουργία του, έπαυσε το Σύνταγμα και κήρυξε στρατιωτικό νόμο.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορίστηκε στρατιωτική επιτροπή η οποία θα αποφασίσει για τις απαραίτητες πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, αποφασίστηκε ότι η Τετάρτη θα είναι αργία, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη χώρα.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών διαβεβαίωσαν ότι η εξουσία θα επανέλθει «σύντομα» στα χέρια του λαού, ενώ παύθηκε ο πρωθυπουργός Τακσίν Σιναουάτρα και η κυβέρνησή του.
Στάση αναμονής έως ότου ξεκαθαριστεί η κατάσταση τηρεί η Ουάσινγκτον. Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται:
«Οι ΗΠΑ παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις, όμως, η κατάσταση δεν είναι πολύ σαφής προς το παρόν. Καλούμε τους Ταϊλανδούς να επιλύσουν τις πολιτικές τους διαφορές ειρηνικά και σύμφωνα προς τις αρχές της δημοκρατίας και της νομιμότητας.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η μαγική εικόνα των δημοσκοπήσεων
- Θεσσαλονίκη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για τις δολοφονίες των δύο γυναικών στη Μενεμένη – Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι
- Πόσα κέρδισαν τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2025 – Ποια ξεχώρισαν σύμφωνα με έρευνα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (3/2): Πού θα δείτε τα ματς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στη Euroleague και την Εθνική
- Σύντομα θα μπορείτε να επισκεφθείτε το εφηβικό δωμάτιο του Ντέιβιντ Μπόουι – «Ολόκληρος ο κόσμος μου»
- Νέα Πέραμος: Έξι μέρες ήταν ζωντανός ο 27χρονος πριν τον εκτελέσουν – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές



