Με νέα επαγγέλματα και εργασίες εμπλουτίζεται ο κατάλογος των Βαρέων και Ανθυγιεινών
Από «κόσκινο» θα περάσουν όλα τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα(BAE), στα οποία υπάγονται περίπου 700.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να θιγούν ωστόσο οι σημερινοί ασφαλισμένοι. O επανακαθορισμός της λίστας των ΒΑΕ θα γίνει από την 1.1.2008.
88
Από «κόσκινο» θα περάσουν όλα τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα(BAE), στα οποία υπάγονται περίπου 700.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να θιγούν ωστόσο οι σημερινοί ασφαλισμένοι.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο επανακαθορισμός της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων από την 1.1.2008 θα γίνει ως εξής:
– Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα εκδοθεί μέχρι την 31.12.2007, επανακαθορίζονται τα επαγγέλματα που υπάγονται στον κανονισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ, της ΔΕΗ και των άλλων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, για όσους ασφαλίζονται πρώτη φορά από 1.1.2008
– Παρέχεται η δυνατότητα σε ασφαλισμένους των οποίων τα επαγγέλματα χαρακτηρίζονται πρώτη φορά ως ΒΑΕ με τον νέο κανονισμό, να υπαχθούν στις διατάξεις αυτές εξαγοράζοντας χρόνο, βάσει των κείμενων διατάξεων.
O νέος κατάλογος των ΒΑΕ θα εμπλουτιστεί και με νέα επαγγέλματα και εργασίες, ενώ είναι βέβαιο ότι θα αποχαρακτηριστούν πολλά επαγγέλματα.
Για παράδειγμα, οι μηχανοδηγοί των ΗΣΑΠ υπάγονται στον θεσμό, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μηχανοδηγούς του Μετρό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καίτη Γαρμπή: «Έχει ωραίες φωνές, αλλά για τη συνθήκη της Eurovision θα είναι πάρα πολύ καλός ο Akylas»
- Σε εξέλιξη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ
- Τα νεότερα για τον Μουστάφα Φαλ: Το χρονοδιάγραμμα επιστροφής και η τελευταία κενή θέση στη Euroleague (vid)
- Κομισιόν: Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος – Πώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο
- Φονικό στη Βιάννο: Στα δικαστήρια ο 63χρονος αδελφοκτόνος
- Η αφρικανική σκόνη «πνίγει» την Αττική: «Εξαφανίστηκαν» Ακρόπολη και Λυκαβηττός – Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο
