«Αλμα» 222% στην κερδοφορία της Marfin το πρώτο εξάμηνο
Αυξημένα κατά 222% ήταν στο πρώτο εξάμηνο τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη του Marfin Financial Group σε ενοποιημένη βάση και μετά από την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας και ανήλθαν στα 52,7 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη αντιστοιχούν σε 1,03 ευρώ/μετοχή.
27
Αυξημένα κατά 222% ήταν στο πρώτο εξάμηνο τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη του Marfin Financial Group σε ενοποιημένη βάση και μετά από την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας και ανήλθαν στα 52,7 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη αντιστοιχούν σε 1,03 ευρώ ανά μετοχή, έναντι της εκτίμησης της διοίκησης της εταιρείας για συνολικά κέρδη του 2006 1,6 ευρώ ανά μετοχή και 82 εκατ. ευρώ.
Στις οικονομικές καταστάσεις του δεύτερου τριμήνου ενοποιήθηκαν πλήρως τα οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα, ενώ με τη μέθοδο της καθαρής θέσης ενοποιήθηκαν μόνο κέρδη 15 ημερών του δευτέρου τριμήνου της Λαϊκής Κύπρου, ύψους 533.000 ευρώ.
Τα συνολικά έσοδα της Marfin έφθασαν τα 124,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 238%, ενώ η συνεισφορά των εσόδων από τόκους και προμήθειες ήταν 84,1 εκατ. ευρώ έναντι 15,3 εκατ. ευρώ πέρυσι. Αντιστοιχούν στο 68% των συνολικών εσόδων από 42% στο πρώτο εξάμηνο του 2005.
Ο δείκτης του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου σημείωσε αύξηση στο 2,41% από 1,64% στο πρώτο τρίμηνο του 2006 και 1,27% στο πρώτο εξάμηνο του 2005.
Οι συνολικές χορηγήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο παρουσίασαν αύξηση 890% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2005 και διαμορφώθηκαν σε 3,2 δισ. ευρώ, με τα δάνεια προς νοικοκυριά να ενισχύονται σε 1,1 δισ. ευρώ.
Οι συνολικές καταθέσεις πελατείας ανήλθαν σε 4,05 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 562%, ενώ τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια πελατείας ανήλθαν σε 6,23 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
