
Απώλειες στη Γουόλ Στριτ και τις ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη
Με πτώση έκλεισε την Τρίτη η Γουόλ Στριτ στον απόηχο αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για νέα αύξηση των επιτοκίων από την Fed. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι σημαντικότερες κεφαλαιαγορές και στην Ευρώπη.
28
Με πτώση έκλεισε την Τρίτη η Γουόλ Στριτ στον απόηχο αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για νέα αύξηση των επιτοκίων από την Fed. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι σημαντικότερες κεφαλαιαγορές και στην Ευρώπη.
Οι καταναλωτικές δαπάνες στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν τον Ιούνιο άνοδο 0,4%, έναντι αύξησης 0,6% το Μάιο. Παράλληλα, ο δομικός δείκτης τιμών των δαπανών (εξαιρούνται τρόφιμα και ενέργεια) αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.125,73 μονάδες (-0,54%), ο Nasdaq βρέθηκε στις 2.061,99 μονάδες (-1,41%), και o S&P 500 έκλεισε στις 1.272,44 μονάδες (-0,33%).
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 έκλεισε στις 5.880,80 μονάδες με απώλειες 0,80%, στο Παρίσι ο CAC40 τερμάτισε στις 4.948,23 μονάδες με πτώση 1,23% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έφτασε τις 5.596,74 μονάδες μειωμένος κατά 1,52%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ισημερινός απειλεί την Κολομβία με τελωνειακούς δασμούς 100%
- Πετρέλαιο: Η τιμή του WTI ανοίγει με ελαφριά άνοδο, αλλά κάτω από το φράγμα των 100 δολαρίων
- Ισραήλ: Σήμαναν σειρήνες συναγερμού λόγω εκτόξευσης ρουκετών από τον Λίβανο
- Ιράκ: Ρηματική διαμαρτυρία επέδωσαν οι ΗΠΑ στον ιρακινό πρεσβευτή
- Λίβανος: Νέα διαταγή του Ισραήλ για απομάκρυνση κατοίκων σε περιοχή όπου βρίσκεται ο δρόμος προς το αεροδρόμιο
- Ιράν: Να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός ζητά ο Βάντεφουλ από τον Αραγτσί