Διαβεβαιώσεις Παπαληγούρα για προαγωγές δικαστικών βάσει αξιοκρατίας και επετηρίδας
Τον Κ.Παπούλια ενημέρωσε ο Αν.Παπαληγούρας για την κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι προαγωγές στο δικαστικό σώμα θα γίνουν με βάση αξιοκρατία και επετηρίδα. Για «περίεργη καθυστέρηση» μίλησε ο Ευ.Βενιζέλος.
71
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε την Τρίτη ο Αναστάσης Παπαληγούρας για την πορεία της κάθαρσης στο χώρο της Δικαιοσύνης. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι οι προαγωγές στο δικαστικό σώμα θα γίνουν με βάση την αξιοκρατία και την επετηρίδα.
«Είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα θέματα της Δικαιοσύνης. Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο, προκειμένου να τον ενημερώσω για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση, υλοποιώντας μεθοδικά και αποφασιστικά τους στόχους που έχουμε θέσει για μια Δικαιοσύνη σύγχρονη, ποιοτική και ταχύρρυθμη και για ένα σωφρονιστικό σύστημα με αναβαθμισμένες υποδομές και ανθρώπινο πρόσωπο» είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαληγούρας.
«Ενημέρωσα επίσης τον Πρόεδρο» συνέχισε, «για την πορεία της κάθαρσης στη Δικαιοσύνη, την οποία, όπως γνωρίζετε, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία. Ο ίδιος άλλωστε με προέτρεψε να κρατάμε τη χατζάρα καλά ακονισμένη».
Ερωτηθείς εάν έχει ληφθεί απόφαση για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο υπουργός υπογράμμισε: «Εννοείτε τις προαγωγές. Όχι, αλλά είναι θέμα ημερών. Αυτό που αξίζει να σημειώσω είναι ότι και φέτος οι επιλογές της κυβέρνησης θα είναι με βάση την αξιοκρατία, αλλά και την επετηρίδα. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι θα επιλεγούν οι πιο άξιοι μεταξύ των αξίων».
Για «περίεργη καθυστέρηση» μιλά το ΠΑΣΟΚ
«Εχουν περάσει 11 ημέρες από τότε που αποχώρησαν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μεγάλος αριθμός αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, καθώς και ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σημειώνουμε την περίεργη καθυστέρηση της κυβέρνησης, η οποία προφανώς και προετοιμάζει το σχέδιό της, σε σχέση με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης» δήλωσε σχετικά ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Αυτό είναι μία προειδοποιητική παρατήρηση και επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε, αφού δούμε πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις συνταγματικές της υποχρεώσεις και αρμοδιότητες στον άκρως ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «βαρύ» πρόγραμμα της Μπάγερ Λεβερκούζεν μέχρι τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό
- Κάτια Δανδουλάκη – Tο τελευταίο τηλεφώνημα στον Νίκο Γαλανό κι ο αρραβώνας που δεν κατέληξε ποτέ σε γάμο
- Οικονομικό φρένο στην Bundesliga: Η DFL αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού
- Βιολάντα: Διέκοψαν την έρευνα στο εργοστάσιο υπό τον φόβο νέας έκρηξης
- Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες ενώ δυνάμεις των ΗΠΑ συγκεντρώνονται στην περιοχή
- Το σχολείο που φοβόταν τις βροχές




