Ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσε το Μάιο ο δανεισμός των Αμερικανών καταναλωτών
Ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσε το Μάιο ο δανεισμός των Αμερικανών καταναλωτών, καθώς διογκώθηκε κατά 4,4 δισ. δολάρια και φτάνει πλέον στο ύψος των 2,174 τρισ. δολαρίων. Σε ετήσια βάση, ο δανεισμός των καταναλωτών αυξήθηκε το Μάιο κατά 2,4%.
71
Ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσε το Μάιο ο δανεισμός των Αμερικανών καταναλωτών, καθώς διογκώθηκε κατά 4,4 δισ. δολάρια και φτάνει πλέον στο ύψος των 2,174 τρισ. δολαρίων.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε και μέσω της ιστοσελίδας της η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), τον Απρίλιο οι δανειακές υποχρεώσεις των καταναλωτών είχαν αυξηθεί κατά 9,3 δισ. δολάρια.
Σχετικά με το Μάιο, τα στοιχεία της Fed είναι προσωρινά, ενώ του Απριλίου είναι οριστικά. Πάντως, σε ετήσια βάση, ο δανεισμός των καταναλωτών αυξήθηκε τον υπό εξέταση μήνα κατά 2,4%, ενώ τον Απρίλιο είχε σημειώσει άνοδο 5,2%.
Σε ό,τι αφορά στις πιστώσεις, εκείνες που έχουν τη δυνατότητα ανανέωσης (Revolving Credit) αυξήθηκαν το Μάιο κατά 6,7 δισ. δολάρια και συνολικά έφτασαν στα 812,5 δισ. δολάρια, ενώ οι σταθερές μειώθηκαν κατά 2,2 δισ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γροιλανδία: Τι γνωρίζουμε για το «πλαίσιο συμφωνίας» – Το «κυπριακό» σενάριο και η «Αρκτική Φρουρά»
- Η βυθισμένη στη λάσπη Βάρη από ψηλά – Κομμένοι δρόμοι και καταστροφές από την κακοκαιρία
- ΗΠΑ: Πρώην ειδικός εισαγγελέας δήλωσε στη Βουλή ότι ο Τραμπ επιχείρησε παρανόμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
- Δένδιας για ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ: Δεν θα αρνηθώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου αν αυτό απαιτηθεί
- ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές αιχμές Ανδρουλάκη για ΝΔ και επίθεση στη δεξιά – Τι λέει για συγκυβέρνηση και συνέδριο
- Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι και τα σκυλιά τους


