Ασφαλιστικό και ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας τα «στοιχήματα» του Γ.Παναγόπουλου
Τα μεγάλα «μέτωπα» του Ασφαλιστικού και της ανεργίας καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και καλεί τους νέους να «ανατρέψουμε από κοινού τον νόμο για τον κοινωνικό κανιβαλισμό».
88
Τα μεγάλα «μέτωπα» του Ασφαλιστικού και της ανεργίας καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και καλεί τους νέους να «ανατρέψουμε από κοινού τον νόμο για τον κοινωνικό κανιβαλισμό» ο οποίος χωρίζει τούς εργαζόμενους σε παλαιούς και νέους.
Μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία» ο κ. Παναγόπουλος δίνει έμφαση στους νέους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους ζητά να δώσουν από κοινού τον αγώνα για τη χορήγηση αναπτυξιακών πόρων από την πολιτεία, ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Σχετικά με το Ασφαλιστικό, δηλώνει πως δεν μπορεί να το κλείσει κανένας. «Το Ασφαλιστικό θα είναι ένα διαρκές θέμα. Φιλοδοξώ πάντως να συνεχίσω σε μια γραμμή υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, που θα είναι όμως ταυτόχρονα και κοινωνικά αποτελεσματική. Γιατί αυτή τη στιγμή η κοινωνική ασφάλιση παρουσιάζει ένα τεράστιο έλλειμμα, δίνει πολύ χαμηλές παροχές».
Ο νέος πρόεδρος αναφέρεται στις επιτυχίες των τελευταίων ετών της ΓΣΕΕ, στην ελεύθερη απόφαση Πολυζωγόπουλου να «ξεφρακάρει» τη συνδικαλιστική πυραμίδα αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Συνομοσπονδία για να έρθουν οι νέοι στα συνδικάτα.
«Θα επιχειρήσω να εμπνεύσω μια νέα κουλτούρα, μια νέα συμπεριφορά, ώστε νέοι άνθρωποι να βρεθούν σε ισχυρά πόστα στα Συνδικάτα, γιατί οι νέοι άνθρωποι, με τη δυναμική και τον ριζοσπαστισμό τους, και με τις νέες ιδέες τους μπορούν να βελτιώσουν την παρουσία, την εικόνα και την αποτελεσματικότητα των Συνδικάτων», επισημαίνει.
Ως προς τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος, παραδέχεται τις οργανωτικές αδυναμίες, κυρίως την πολυδιάσπαση, την απομαζικοποίηση, προτάσσει το ζήτημα της αυτονομίας και επιμένει στην ενότητα.
Προς τούτο σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη «σελίδα στην οποία έγραφε και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οδηγός ονείρων: Μπορείς να «φτιάξεις» τη ζωή που θέλεις μέσα σε 90 ημέρες;
- Ακάθεκτη η κλιματική κρίση στην Ελλάδα: Ξηρασία, ακραίες βροχοπτώσεις, συρρικνωμένος Μόρνος, σπάνιες χιονοπτώσεις
- Τέιλορ Σουίφτ: Η νεαρότερη γυναίκα που μπαίει στο Hall of Fame των Τραγουδοποιών
- Ρωσία: Το Κρεμλίνο αναγγέλλει «τριμερή» συνάντηση με Ουκρανία και ΗΠΑ στα ΗΑΕ
- Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στο Ιράκ ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ρόλου
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
