Κέρδη στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές και τη Γουόλ Στριτ
Ανοδο σημείωσαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αντιπαρήλθαν τα σχόλια της ΕΚΤ που προμηνύουν νέα αύξηση των επιτοκίων. Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά μετά την ευνοϊκή δικαστική απόφαση για τις καπνοβιομηχανίες.
28
Ανοδο σημείωσαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται παρά την αύξηση του κόστους δανεισμού.
Οι επενδυτές αντιπαρήλθαν τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που προμηνύουν νέα αύξηση των επιτοκίων ακόμα και στις αρχές Αυγούστου και ακολούθησαν τα κέρδη της Γουόλ Στριτ.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 5.695,47 μονάδες με άνοδο 1,24%, στο Παρίσι ο CAC στις 4.966,45 μονάδες με κέρδη 0,92% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 στις 5.890,00 μονάδες, υψηλότερα κατά 1,09%.
Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το δείκτη Dow Jones να λαμβάνει ώθηση από ευνοϊκή δικαστική απόφαση για τις καπνοβιομηχανίες.
Συγκεκριμένα το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα απέρριψε αίτηση αποζημίωσης ύψους 145 δισ. δολ. από τις αμερικανικές καπνοβιομηχανίες, από καταναλωτές που υποστήριζαν ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί για τις συνέπειες του καπνίσματος.
Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.225,30 μονάδες (+0,70%), ο Nasdaq στις 2.155,09 μονάδες (+0,08%) και ο S&P 500 στις 1.273,46 (+0,20%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύσσωμη η ισπανική βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε στη Μαδρίτη την πριγκίπισσα Ειρήνη
- Καρδίτσα – ΑΕΚ 71-79: Με «30άρα» του Μπάρτλεϊ η «Ένωση» (vid)
- Eurovision 2026: Aκούστε τα 14 υποψήφια τραγούδια του πρώτου ελληνικού ημιτελικού
- Παραγουάη: Υπεγράφη η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Eυρωπαϊκής Ένωσης-Mercosur
- Ελλάδα – Τουρκία 20-8: Η Εθνική συνέτριψε τους Τούρκους και πάει αήττητη στο ντέρμπι με τους Ιταλούς!
- Προμηθέας – Πανιώνιος 87-91: Διπλό στην Πάτρα και δεύτερη σερί νίκη για τους Κυανέρυθρους
