Σύσταση Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας
Αθήνα: Την αναβάθμιση και τη μετονομασία του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας (ΣΟΤΥ) ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι στο εξής θα λειτουργεί ως Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας με έδρα την Αθήνα και τέσσερις περιφερειακές βάσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο.
Αθήνα: Την αναβάθμιση και τη μετονομασία του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας (ΣΟΤΥ) ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι στο εξής θα λειτουργεί ως Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας με έδρα την Αθήνα και τέσσερις περιφερειακές βάσεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο.
Στόχος του Κέντρου θα είναι η άμεση παρέμβασή του σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών από μεγάλες καταστροφές, ατυχήματα έως και επιδημιολογικές εξάρσεις ασθενειών ή θέματα που αφορούν μολύνσεις, αλλά και μείζονα θέματα δημόσιας υγείας.
Στόχος του νέου Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας θα είναι με μεγάλη ταχύτητα να ενημερώνει και να ενημερώνεται, προκειμένου να βρίσκεται σε άμεση επιχειρηματική ετοιμότητα. Παράλληλα με το ΣΟΤΥ θα λειτουργεί στο υπουργείο Υγείας συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων στο χώρο της Υγείας.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι οι 1.920 προσλήψεις που αφορούν κλάδους Υγείας θα γίνουν με το σύστημα του κυλιόμενου πίνακα.
Μέχρι σήμερα οι ενδιαφερόμενοι έκαναν αιτήσεις σε αρκετά νοσοκομεία, επιλέγοντας σε ποιό θα ήθελαν να υπηρετήσουν τελικώς. Στο εξής θα καλούνται να τοποθετούν τις επιλογές τους σε σειρά προτεραιότητας, ώστε να καλύπτονται άμεσα οι θέσεις και να μην δημιουργούνται κενά σε σημαντικές υπηρεσίες Υγείας του ΕΣΥ.
health.in.gr
- Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να προκαλέσει τη χειρότερη βιομηχανική κρίση
- ΟΦΗ: Διατέθηκαν πάνω από 3.600 εισιτήρια σε μία μέρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Όραση: Αυτό που πραγματικά βλέπουμε – και δεν βλέπουμε – μας λέει πολλά για την ανθρώπινη συνείδηση
- Trainspotting: 30 χρόνια μετά τη μεγάλη οθόνη, γίνεται μιούζικαλ
- Ο Νίκος Γκάλης για τα γενέθλια του Άρη: «Χρόνια πολλά, η ιστορία σου συνεχίζεται…»
- Αυτά είναι μερικά μέρη στον πλανήτη που απαγορεύεται να πας (για το καλό σου)
