Προθεσμία έως τις 25 Ιουλίου στις προσφορές για την Εμπορική
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την Πέμπτη το ενημερωτικό δελτίο της δημόσιας πρότασης της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας. Η προσφορά της γαλλικής τράπεζας αποτιμά την Εμπορική στα 3,1 δισ. ευρώ.
27
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την Πέμπτη το ενημερωτικό δελτίο της δημόσιας πρότασης της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας.
H Επιτροπή όρισε την 25η Ιουλίου ως προθεσμία για την υποβολή ανταγωνιστικών προσφορών. Οι μέτοχοι της Εμπορικής μπορούν να αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση της γαλλικής τράπεζας μέχρι τις 3 Αυγούστου.
Η προσφορά της Credit Agricole στα 23,5 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για την εξ ολοκλήρου εξαγορά της Εμπορικής, αποτιμά την τέταρτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, βάσει ενεργητικού, στα 3,1 δισ. ευρώ.
Η πρόταση είναι ανώτερη κατά 0,3% ως προς την τιμή της μετοχής την 9η Ιουνίου, ύψους 23,44 ευρώ, και κατά 0,6% ως προς τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, ύψους 23,36 ευρώ ,κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι την 9η Ιουνίου και κατά 17,9% ως προς τη μέση τιμή της μετοχής, ήτοι 19,94 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου του 2004.
Τράπεζα Κύπρου
Η Τράπεζα Κύπρου δεν ανησυχεί από την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της πρότασης της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας.
Αυτό δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης, αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, προσθέτοντας ότι εντός των επομένων ημερών θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η πρόταση της Κύπρου.
Την τελική απόφαση για το ποιος τελικά θα εξαγοράσει την Εμπορική Τράπεζα, θα πάρουν, πρόσθεσε, οι μέτοχοι της τράπεζας.
Ο κ. Σταυράκης επισήμανε ότι η Τράπεζα Κύπρου παραμένει στο παιχνίδι με αξιώσεις, αφού η προσφορά που έχει γίνει «είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
