Επίθεση Καν σε Κλίνσμαν για τον παραγκωνισμό του από την 11άδα
Την ώρα που όλη η Γερμανία πανηγυρίζει για την πρόκριση της Εθνικής στα προημιτελικά του δικού της Μουντιάλ, ένας άνθρωπος ζει το δικό του... δράμα. Ο λόγος για τον Όλιβερ Καν, που επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή, για να παραπονεθεί για τον παραγκωνισμό του από τον Γιούργκεν Κλίνσμαν.
Την ώρα που όλη η Γερμανία πανηγυρίζει για την πρόκριση της Εθνικής στα προημιτελικά του δικού της Μουντιάλ, ένας άνθρωπος ζει το δικό του… δράμα. Ο λόγος για τον Όλιβερ Καν, που επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή, για να παραπονεθεί για τον παραγκωνισμό του από τον Γιούργκεν Κλίνσμαν.
Ο Καν, λοιπόν, θεώρησε κατάλληλο το χρονικό σημείο να εκφράσει δημοσίως τα παράπονα που έχει από τον προπονητή του για το γεγονός ότι «σκουπίζει» τον πάγκο της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ ως αναπληρωματικός του Γενς Λέμαν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel, ο τερματοφύλακας της Μπάγερν δήλωσε: «Περίμενα μια καθαρή εξήγηση από τον Κλίνσμαν. Αφού δεν υπήρξε έως τώρα, πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ. Μέχρι πρόσφατα ήμουν σίγουρος ότι θα έπαιζα στο Μουντιάλ. Κάθε φορά που κάθομαι στον πάγκο είναι δύσκολη. Παρακολουθώ το ματς, προσπαθώ να σχηματίσω εντύπωση για την εικόνα του και μετά φεύγω για τα αποδυτήρια όσο πιο γρήγορα μπορώ».
Στα 37 του πια, ο Όλιβερ Καν ήθελε να κλείσει την καριέρα του ως βασικός. Δείχνει να αδιαφορεί για την πολύ καλή παρουσία της «νατσιονάλμανσαφτ» και ασχολείται μόνο με τον εαυτό του: «Συγνώμη αλλά δεν μπορεί κανείς να αντικαταστήσει έναν τερματοφύλακα που ήταν το νούμερο ένα για πολλά χρόνια και παραμένει σε υψηλό επίπεδο, με έναν άλλον, επειδή είναι ένα τικ (φράση που είχε πει ο Κλίνσμαν για τον Λέμαν) καλύτερος».
«Αυτό για μένα δεν είναι δικαιοσύνη. Έχω διατηρήσει σταθερά καλή την απόδοσή μου τα τελευταία δύο χρόνια. Πήγα αρκετά καλά στο Champions League, πήρα δύο διαδοχικές χρονιές το νταμπλ με τη Μπάγερν και παράλληλα διαθέτω πλούσια εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις. Ουσιαστικά, δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξει ο τερματοφύλακας της Γερμανίας» κατέληξε.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Εθνική ομάδα Κ-16 του Πακιστάν θα συμμετάσχει σε αναπτυξιακό τουρνουά υπό την αιγίδα της UEFA, κάτι που ανοίγει την... συζήτηση και για τις «μεγάλες» ομάδες της χώρας.