Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών 12.000 επιχειρήσεις
Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν 12.000 επιχειρήσεις που δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ τα α τρίμηνο του 2006. Παράλληλα δρομολογείται η αναδιάρθρωση όλου του ελεγκτικού μηχανισμού, ακόμη και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔOΕ).
88
Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν 12.000 επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, που δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ τα α τρίμηνο του 2006.
Ωστόσο για αυτές τις επιχειρήσεις δεν γνωρίζει το υπουργείο Oικονομικών αν βρίσκονται στα πρόθυρα της πτώχευσης ή αποφεύγουν να καταβάλουν τον ΦΠΑ, κάτι που θα αποδειχθεί από τον έλεγχο.
Παράλληλα δρομολογείται η αναδιάρθρωση όλου του ελεγκτικού μηχανισμού, ενώ για πρώτη φορά καθορίζονται εισπρακτικοί-ελεγκτικοί στόχοι για όλα τα τελωνεία της επικράτειας.
Από το «μάτι του κυκλώνα» της αναδιάρθρωσης του ελεγκτικού μηχανισμού δεν πρόκειται να γλιτώσει ούτε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και αλλαγή του ονόματός της, όπως αναφέρει στο «Βήμα της Κυριακής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Oικονομικών Α.Μπέζα παρουσία όλων των περιφερειακών διευθυντών της ΥΠΕΕ και να σημάνει «εγερτήριο» για τους ελεγκτές της ΥΠΕΕ ώστε να εντοπίσουν εστίες φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.
Παράλληλα αλλάζουν πρόσωπα σε θέσεις-κλειδιά. Oι αλλαγές στους μηχανισμούς γίνονται από τον υφυπουργό κατ΄ εντολήν του υπουργού Oικονομίας μετά τη διαπίστωση ότι τα έσοδα το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στο «κόκκινο» και οι ελεγκτικές υπηρεσίες υπολειτουργούν.
O επόμενος στόχος είναι η αξιολόγηση όλων των ελεγκτών που υπηρετούν στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο και στα περιφερειακά ελεγκτικά κέντρα που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια.
Στο πλαίσιο αυτή συστήθηκε με υπουργική απόφαση ειδική πενταμελής επιτροπή για να ξεκινήσει το «ξεσκόνισμα» των ελεγκτών.
Στοιχεία που θα ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση είναι: ο αριθμός ελεγχθεισών υποθέσεων την προηγούμενη τριετία, τρόποι περαίωσης των ελεγχθεισών αυτών υποθέσεων, συνολικά και κατά χρήση καταλογισθέντες φόροι και στοιχεία από το προσωπικό μητρώου του κρινόμενου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμπανάκι από Παγώνη για γρίπη: «Το στέλεχος Κ έχει τρελή μεταδοτικότητα»
- Made in France στη Ligue 1: Η Μπρεστ έγραψε ιστορία με γαλλική ενδεκάδα, αλλά πλήρωσε ακριβά το ρίσκο
- Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν πληγεί»
- Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ αποκάλυψαν τα κόλπα του Netflix στις ταινίες του για να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός

