Συνάντηση Ερντογάν-Οζκιόκ στη σκιά των αποκαλύψεων για το τουρκικό παρακράτος
Με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων συναντήθηκε ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν επισήμως «θέματα ασφαλείας», ωστόσο το ενδιαφέρον στη Τουρκία επικεντρώνεται στις αποκαλύψεις για ανάμειξη στρατιωτικών σε παρακρατικούς μηχανισμούς.
37
Με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Χιλμί Οζκιόκ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν επισήμως «θέματα ασφαλείας», ωστόσο το ενδιαφέρον στη γειτονική χώρα επικεντρώνεται στις πρόσφατες αποκαλύψεις για ανάμειξη στρατιωτικών σε παρακρατικούς μηχανισμούς.
Η συνάντηση Ερντογάν-Οζκιόκ έγινε στο πρωθυπουργικό μέγαρο στην Αγκυρα. Στην επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται: «Ο πρωθυπουργός δέχθηκε κατόπιν προσκλήσεως τον κ. Οζκιόκ. Στη συνάντηση, που διήρκεσε 1 ώρα και 25 λεπτά, εξετάσθηκαν θέματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας».
Οι συνεχείς αποκαλύψεις το τελευταίο διάστημα για εμπλοκή στρατιωτικών στους παρακρατικούς αυτούς μηχανισμούς και η εξάρθρωση, την περασμένη εβδομάδα, της «ομάδας Αταμπεϊλέρ», μίας παρακρατικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχε ένας λοχαγός και δύο υπαξιωματικοί, έφερε στην επιφάνεια την υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων.
Η φημολογία για κρυφή αντιπαράθεση μεταξύ στρατού και αστυνομίας δεν είναι καινούργια. Ήταν γνωστό ότι η τουρκική αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο υπάγεται υπήρξε προσφιλής «στόχος» τα τελευταία χρόνια των ισλαμιστών. Οι προσπάθειές τους τα τελευταία χρόνια να διεισδύσουν στο χώρο αυτό έχουν σε αρκετές περιπτώσεις τελεσφορήσει, γεγονός που ενοχλούσε τους κεμαλιστικούς κύκλους, μεταξύ των οποίων και τους στρατιωτικούς.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τζιάνι Ινφαντίνο της FIFA, μπήκε σε «λίστα θανάτου» στην Ουκρανία με προδότες και εχθρούς της χώρας
- Ουκρανία: Νεαρός και κορίτσι σκοτώθηκαν σε ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια
- Δυτική Οχθη: 24χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Πέτρο και «αγάπησε την Κολομβία»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Αλλάζει η εισαγωγή στα ΑΕΙ
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν την επιστροφή του Μαδούρο και της συζύγου του