Το Γερμανικό Χρηματιστήριο προσφέρει 8,62 δισ. ευρώ για την εξαγορά του Euronext
Το Γερμανικό Χρηματιστήριο, που έχει υπό τον έλεγχο του το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, προσφέρει 8,62 δισ. ευρώγια την εξαγορά του Euronext, ξεπερνώντας την πρόταση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Η απάντηση, όμως, είναι αρνητική.
27
Το Γερμανικό Χρηματιστήριο (Deutsche Boerse), που έχει υπό τον έλεγχο του το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, προσφέρει 8,62 δισ. ευρώ (11,1 δισ. δολάρια) σε μετρητά και μετοχές για την εξαγορά του Euronext, ξεπερνώντας την πρόταση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE).
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το Deutsche Boerse είπε ότι οι μέτοχοι της Euronext θα λάβουν 0,68 μετοχές της νέας εταιρείας συν 7,72 ευρώ σε μετρητά, αξιολογώντας την προσφορά για το Euronext στα 76,6 ευρώ ανά μετοχή, με βάση το κλείσιμο της μετοχής τη Δευτέρα.
Στο πλαίσιο της συναλλαγής, οι μέτοχοι του Deutsche Boerse θα λάβουν μία μετοχή επιπλέον συν 11,38 ευρώ σε μετρητά, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία. Η προσφορά είναι 13% υψηλότερη από το κλείσιμο της Δευτέρας για τους μετόχους του Euronext.
Το Deutsche Boerse είπε ότι με την προσφορά του η νέα εταιρεία θα καταβάλει περίπου 2 δισ. ευρώ σε μετρητά στο Euronext και στους μετόχους του. Συνδυασμός των Χρηματιστηρίων θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το γερμανικό Χρηματιστήριο.
«Η προσφορά είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή στην παρούσα φάση και επιταχύνει την περαιτέρω ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού καθεστώτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Deutsche Boerse.
Χθες, Δευτέρα, το NYSE προσέφερε 10,3 δισ. δολάρια για το Euronext, δηλαδή 71 ευρώ ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένων και 21,32 ευρώ σε μετρητά ανά μετοχή. Η τιμή ισοδυναμεί με 71 ευρώ για κάθε μετοχή του Euronext ή 4,8% λιγότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του στις 19 Μαΐου.
Μολονότι είναι εκλυστική η γερμανική πρόταση, η διοίκηση του Euronext απάντησε αρνητικά, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τελευταία πρόταση του Deutsche Boerse είναι ίδια με την προηγούμενη.
Αρνητική ήταν και η απάντηση των μετόχων. «Η ψηφοφορία ήταν κατά. Βασικά οι μέτοχοι δεν νιώθουν ότι ως αρχή μια συγχώνευση μεταξύ του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και του Euronext είναι προς το καλύτερο συμφέρον τους» δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Euronext, Γιαν Μισέλ Χέσελς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μεξικό: Εξέδωσε στις ΗΠΑ 37 φερόμενα ως μέλη συμμοριών
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων