Κατά της διεύρυνσης της ΕΕ τάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία των Ολλανδών
Οι Ολλανδοί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, διαφωνούν με την περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει κυβερνητικής δημοσκόπησης με 100.000 συμμετέχοντες. «Όχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή «οικογένεια» λέει το 69% των ερωτηθέντων.
51
Οι Ολλανδοί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, διαφωνούν με την περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει κυβερνητικής δημοσκόπησης που διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου με 100.000 συμμετέχοντες σχεδόν ένα χρόνο μετά την απόρριψη του Ευρωσυντάγματος.
Η δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να συζητηθούν την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο, δείχνει ότι το 69% των Ολλανδών αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Ποσοστό άνω του 60% διαφωνεί με την ένταξη χωρών όπως η Αλβανία, η Ουκρανία και η Σερβία, ενώ διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες όσον αφορά στην Κροατία (διαφωνεί το 50%), τη Ρουμανία (αντίθετο το 52%) και τη Βουλγαρία (54%).
Σε ποσοστό 70% τάχθηκαν υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα του ασύλου. Για το 60% η συνεργασία των αστυνομιών θα πρέπει να βελτιωθεί, αλλά μόνο το 15% κρίνει ότι μία «ευρωπαϊκή αστυνομία» θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο δικτυακό τόπο www.nederlandineuropa.nl και το βασικό ερώτημα ήταν το πώς θα πρέπει να εξελιχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κατηγορητήριο-καταπέλτης για τον Ηλιόπουλο
- Πειθαρχική δίωξη σε Ηλιόπουλο και ΑΕΚ
- Γρίπη D και κορονοϊός των σκύλων – Νέοι αναδυόμενοι ιοί αναγνωρίστηκαν ως απειλή για τη δημόσια υγεία
- Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών το μεσημέρι στη Νίκαια – Ποιες προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι
- Ο πατέρας της Νίκολα Πελτζ επικρίνει τον τρόπο που οι Μπέκαμ εκθέτουν την οικογένεια στη δημοσιότητα
- Τραμπ: Νέα επίθεση σε δημοσιογράφο του CNN που τον ρώτησε για τον Έπσταϊν – «Είσαι η χειρότερη, δεν χαμογελάς»

