Σε δύο χρόνια το τραμ στον Πειραιά, μετά την οριστικοποίηση της χάραξης
Λίγο πριν χαθούν τα εγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια, οι φορείς του Πειραιά αποδέχθηκαν την τελική πρόταση για τη χάραξη του τραμ στην πόλη. Το έργο, που θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια, θα συνδυαστεί με την υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού από Ν.Φάληρο ως Πειραιά.
28
Λίγο πριν χαθούν τα εγκεκριμένα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με το βλέμμα στις δημοτικές εκλογές του Oκτωβρίου, οι φορείς του Πειραιά αποδέχθηκαν την τελική πρόταση του υπουργείου Μεταφορών για τη χάραξη του τραμ στην πόλη.
Τώρα όλοι τρέχουν ώστε να έχουν στηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου τα πρώτα εργοτάξια, όπως απαιτεί η ΕΕ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το έργο, και να αποκτήσει ο Πειραιάς τραμ σε δύο χρόνια από σήμερα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων, η κατασκευή της νέας γραμμής τραμ θα συνδυαστεί με την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Νέο Φάληρο έως τον Πειραιά. «Ακριβώς πάνω από τον υπόγειο ηλεκτρικό θα κινείται το τραμ.
Για την ολοκλήρωση των έργων δεν χρειάζεται να διακοπούν ούτε για μια ημέρα τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, αφού ο ΗΣΑΠ θα χρησιμοποιεί μόνο τη μια από τις δυο γραμμές που διαθέτει αναφέρουν από την εταιρεία Τραμ ΑΕ.
Το τραμ θα καταλήγει μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου, η οποία και θα μονοδρομηθεί, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Η επιστροφή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα γίνεται μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη, η οποία επίσης θα μονοδρομηθεί.
Με προαστιακό από το λιμάνι
Τα έργα επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον σταθμό Λαρίσης έως το λιμάνι του Πειραιά είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να είναι έτοιμα σε δύο χρόνια, οπότε και θα αρχίσουν κανονικά τα δρομολόγια.
O τερματικός σταθμός του προαστιακού θα γίνει στην Ακτή Καλλιμασιώτη, δίπλα ακριβώς από το τέρμα και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
Όσον αφορά το Μετρό, είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό για την κατασκευή της επέκτασης της Γραμμής 3, η οποία θα ξεκινάει από τον σταθμό Χαϊδάρι και θα καταλήγει στον σταθμό Ευαγγελίστρια.
Η επέκταση θα διαθέτει 7 νέους σταθμούς και συνολικό μήκος 8,1 χιλιομέτρων. Στο κέντρο του Πειραιά, οι σταθμοί θα είναι τέσσερις: Ταμπούρια, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο και Ευαγγελίστρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Capital Clean Energy Carriers: Οδηγώντας τις εξελίξεις στη μεταφορά LNG παγκοσμίως
- Alter Ego Media: Ενας χρόνος από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Συνταγή: Βελούδινη μπιζελόσουπα
- Προβλήματα στις ΗΠΑ από τη χιονιοθύελλα
- Mobility training: Η προπόνηση – ορισμός της ευεξίας
- Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν σπάνιες γαίες στη διάρκεια θαλάσσιας αποστολής σε μεγάλος βάθος

