Μαχητικό Mirage 2000 συνετρίβη το πρωί της Παρασκευής
Χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της Παρασκευής μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000, που είχε απογειωθεί από την Τανάγρα. Σε συναγερμό το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ακαρπες μέχρι αργά το βράδυ οι έρευνες εντοπισμού που επικεντρώνονται στο τρίγωνο Υλίκη-Ελικώνας-Γαλαξίδι.
38
Χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της Παρασκευής μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε συναγερμό το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ο πιλότος, η τύχη του οποίου αγνοείται, είναι έμπειρος με 1.000 ώρες πτήσης.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τανάγρας με προορισμό την Ιταλία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης. Στις 09:02 χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από τον Κορινθιακό Κόλπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ανέφερε βλάβη στα όργανα του αεροσκάφους λίγα λεπτά μετά την απογείωση.
Οι έρευνες εντοπισμού επικεντρώνονται στο τρίγωνο Υλίκη-Ελικώνας-Γαλαξίδι, καθώς και στον Κορινθιακό. Τα πεζοπόρα τμήματα θα συνεχίσουν και τη νύχτα, ενώ με το πρώτο φως θα επιστρέψουν και τα εναέρια μέσα.
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σμήναρχος Ιωάννης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι στις έρευνες, που γίνονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συμμετέχουν ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από ξηράς συνδράμουν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέστρεψε εσπευσμένα στο ΥΕΘΑ, από τη φρεγάτα «Ύδρα» όπου βρισκόταν για να παρακολουθήσει την άσκηση «Καταιγίς 2006».
«Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Mirage 2000 συνεχίζονται με όλα τα μέσα, σε συνθήκες δυσμενείς λόγω της πολύ πυκνής και πολύ χαμηλής νέφωσης που υπάρχει στην περιοχή, όπου εικάζεται ότι έλαβε χώρα το συμβάν», ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχεία Έπσταϊν: Παραιτήθηκε και από μέλος των Εργατικών ο Βρετανός πρώην υπουργός Μάντελσον
- Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις ΗΠΑ: «Αν ο Αντετοκούνμπο φύγει με ανταλλαγή τώρα, θα πάει στους Γουόριορς»
- Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα του ’75 ανήκει στον 20ο αιώνα – Στο στόχαστρο η μονιμότητα στο δημόσιο και τα ΑΕΙ – Τι είπε για το άρθρο 86
- Δολοφονία Πρέτι: Έγιναν γνωστά τα ονόματα των πρακτόρων που τον δολοφόνησαν
- Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]
- Μποξέρ στις ΗΠΑ έχασε το… περουκίνι του μέσα στο ρινγκ και έγινε viral! (vid)
