
Απουσία σχεδίου για την αμυντική βιομηχανία καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ
Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων επισκέφθηκε η Μ.Ξενογιαννακοπούλου. Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα της ανησυχεί, «επειδή δεν υπάρχει σχέδιο και συγκεκριμένη στρατηγική για την αμυντική βιομηχανία».
71
Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων επισκέφθηκε την Τετάρτη η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επικεφαλής κλιμακίου βουλευτών του Κινήματος. Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.
Μιλώντας στους εργαζομένους, η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η παρουσία της αντιπροσωπείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εταιρεία «σημαίνει τη δέσμευσή μας, το ενδιαφέρον μας και την ανησυχία μας για την πορεία συνολικά της αμυντικής βιομηχανίας στη χώρα μας και ειδικότερα για τα ελληνικά αμυντικά συστήματα».
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε πως αυτή η ανησυχία στηρίζεται στο ότι «δεν υπάρχει σχέδιο και συγκεκριμένη στρατηγική για την αμυντική βιομηχανία» και προσέθεσε ότι «οι εργαζόμενοι στη χώρα μας δοκιμάζονται από τη μονόπλευρη αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ».
Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση για εγκατάλειψη του επιχειρησιακού σχεδίου που υπήρχε για την προοπτική της επιχείρησης και γιατί δεν υλοποιήθηκε το πρόγραμμα της παραγωγής ενός δισ., όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.
Αναφερόμενη στο νόμο για τις ΔΕΚΟ, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο «σε αυτό το νόμο, που θεωρούμε ότι είναι το επιστέγασμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι η ίδια συνταγή που φέρνει τα ίδια αδιέξοδα με αυτά που ζούμε στη Γαλλία, που εκεί αναγκάστηκε η κυβέρνηση να υποχωρήσει».
Στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι Χρήστος Παπουτσής, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Ιωάννης Μαγκριώτης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Οικονόμου, Πέτρος Ευθυμίου, Γρηγόρης Νιώτης και Ευτύχης Δαμιανάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: Ολη η περιοχή θα αναφλεγεί εξαιτίας του Τραμπ προειδοποιεί ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- Ιράν: Κατάπαυση του πυρός και διευθέτηση της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων ζητά η Κίνα
- Η Ρωσία ανακοινώνει την κατάρριψη 148 ουκρανικών drones μέσα σε 3 ώρες
- Συρία: Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον πρώην… τζιχαντιστή Τζολάνι, συνοδευόμενος από τον Φιντάν
- Λίβανος: 11 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Κοριτσάκι 4 ετών ανάμεσά τους
- Πετρέλαιο: Ανοίγουν με άνοδο οι αγορές και οι τιμές για το WTI και το Brent ξεπερνούν τα 110 δολάρια το βαρέλι