
Στους δήμους η αρμοδιότητα έγκρισης στεγαστικών δανείων σε τσιγγάνους
Στους δήμους μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα για την έγκριση χορήγησης στεγαστικών δανείων σε τσιγγάνους, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ.Νάκος, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΝ στη Βουλή. Η αρμοδιότητα θα διαβιβαστεί έως το τέλος Μαΐου.
53
Στους δήμους μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα για την έγκριση χορήγησης στεγαστικών δανείων σε τσιγγάνους.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ.Νάκος, στη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνου, η αρμοδιότητα αυτή θα διαβιβαστεί έως το τέλος του επόμενου μήνα.
Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να ληφθούν μέτρα για περισσότερη διαφάνεια στη χορήγηση των δανείων στους τσιγγάνους, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τους στις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης.
Ο κ. Νάκος σημείωσε ότι αυτό θα προβλεφθεί σε κοινή υπουργική απόφαση, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Δημόσιο θα παράσχει εγγυήσεις για 9.000 δάνεια σε τσιγγάνους.
Ανακοίνωσε, δε, ότι αύριο, Τετάρτη, ο υφυπουργός Οικονομικών Π.Δούκας θα υπογράψει τα πρώτα 500 από αυτά τα δάνεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Καύσιμα σε ράλι τιμών: Το αμερικανικό road trip γίνεται πολυτέλεια
- Τα… κατορθώματα του Τραμπ στο μέτωπο του πληθωρισμού
- Λιντς Γιουνάιτεντ- Μπέρνλι 3-1: «Άλμα» παραμονής για τα «παγώνια»
- Σκληρό μήνυμα Τραμπ στην Αβάνα με νέο πακέτο κυρώσεων
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 2 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


