
Απερρίφθη κατά την πρώτη ψηφοφορία στη Γερουσία το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση
Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, παρά το γεγονός ότι μόλις την προηγουμένη Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές είχαν ανακοινώσει ότι βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμβιβασμό.
31
Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, παρά το γεγονός ότι μόλις την προηγουμένη Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές είχαν ανακοινώσει ότι βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμβιβασμό.
Το νομοσχέδιο έλαβε τελικά 22 ψήφους λιγότερες από τις 60 που χρειαζόταν για να εγκριθεί από τη Γερουσία ούτως ώστε να ξεπεράσει τα «διαδικαστικά εμπόδια» και να προχωρήσει.
«Πολλοί ρωτούν τι συνέβη από την αισιοδοξία της χθεσινής ημέρας και την απαισοδοξία της σημερινής, όπου φαίνεται ότι τα πάντα έχουν ξαφνικά έρθει σε αδιέξοδο» δήλωσε ο Μπιλ Φριστ, Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από το Τενεσί.
Ο νόμος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ανοίγει το δρόμο για τη νομιμοποίηση και ενδεχομένως την πολιτογράφηση για τους περισσότερους από τα 11 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, που ζουν στις ΗΠΑ.
Στο νομοσχέδιο εκφράζουν την αντίθεσή τους πάντως οι περισσότεροι μετανάστες κυρίως μεξικανικής καταγωγής, καθώς υποστηρίζουν ότι θα ποινικοποιεί τη λαθρομετανάστευση και την παροχή βοήθειας σε μετανάστες δίχως έγγραφα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχεράνη και Ουάσινγκτον βρίσκονται μακριά από το τέλος της σύγκρουσης, αλλά στο Ορμούζ τα νέα είναι καλύτερα
- Τουλάχιστον 70 νεκροί στο κεντρικό Μάλι σε επιθέσεις τρομοκρατών που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα
- Η 61η Μπιενάλε της Βενετίας άνοιξε τις πύλες της με Banksy και διαδηλώσεις
- Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ανταλλαγή αιχμαλώτων λέει ο Πούτιν
- Σάκοτα: «Είχα ένα προαίσθημα πως η διαφορά δεν ήταν αρκετή»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]



