28

Στον Ολλανδό μεγιστάνα Τζον Ντε Μολ πέρασε το ποσοστό 5,83% της FORTHnet που πούλησε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Ο νέος παίκτης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας είναι ιδρυτής της Endemol, γνωστής στην Ελλάδα από το δημοφιλές ριάλιτι Big Brother.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, σε 5,83% από 3,20%ανήλθε το ποσοστό συμμετοχής της εταιρίας Talpa Beheer BV (η οποία ελέγχεται από τον κ. Ντε Μολ) επί του συνόλου των μετοχών της εταιρίας FORTHnet, μετά από αγορές μετοχών στις 4 Απριλίου.

Στο ανωτέρω ποσοστό ήτοι 5,83% εξομοιώνεται η συμμετοχή της εταιρίας Talpa Beheer BV η οποία ελέγχεται από το ίδρυμα Stiehting Administratiekenteer Talpa Beheer, το οποίο με τη σειρά του ελέγχεται από τον κ. Τζον Ντε Μολ.

Η απευθείας συμμετοχή του κ. Τζον Ντε Μολ επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας FORTHnet καταλήγει η ανακοίνωση, ήταν και παρέμεινε μηδενική.

O κ. Ντε Μολ ελέγχει την εταιρεία επενδύσεων Talpa Beheer BV την οποία και χρησιμοποιεί για τις επενδύσεις του, εντός και εκτός ολλανδικών συνόρων.

Στον ίδιο ανήκει και η εταιρεία Talpa Capital η οποία κατέχει το 42% των μετοχών της Versatel Telecom International, μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών με δραστηριότητα σε Oλλανδία, Bέλγιο και Γερμανία, η οποία πρόκειται να συγχωνευθεί με την ομοειδή Tele 2.

H Endemol, η εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων αναψυχής και digital media την οποία δημιούργησε μαζί με τον Joop Van Ende πέρασε το 2000 στον ισπανικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Telefonica.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ