Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με το «Everything» η Αννα Βίσση στη Eurovision της Αθήνας

Με το «Everything» η Αννα Βίσση στη Eurovision της Αθήνας

Το τραγούδι Everything επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του 51ου διαγωνισμού της Eurovision, που θα γίνει στις 20 Μαΐου. H επιλογή έγινε από το κοινό και την κριτική επιτροπή σε μια κεφάτη γιορτή, που παρουσίασαν ο Γ.Καπουτζίδης και η Ζ.Μακρυπούλια.

53

Το τραγούδι Everything επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του 51ου διαγωνισμού της Eurovision, που θα γίνει στις 20 Μαΐου.

Σε μια ενθουσιώδη γιορτή, υπό τον τίτλο «Feel the Party», την οποία παρουσίασαν στο Βοτανικό ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Ζέτα Μακρυπούλια, μια λαμπερή Αννα Βίσση ερμήνευσε τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια:

1. A beautiful night στίχοι και μουσική: Πήγασος
2. Who cares about love – στίχοι και μουσική: Νίκος Καρβέλας
3. Welcome to the party μουσική: Δημήτρης Κοντόπουλος, στίχοι: Dimitris S
4. Everything – μουσική: Νίκος Καρβέλας, στίχοι: Αννα Βίσση

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Eurovision της Αθήνας επελέγη από μια ειδική κριτική επιτροπή, της οποίας η ψήφος μέτρησε σε ποσοστό 40%, και από το κοινό, του οποίου η ψήφος μέτρησε κατά 60%.

Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Μίμης Πλέσσας και μέλη της ο εκπρόσωπος της ΕΡΤ Αντώνης Ανδρικάκης, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Θέμος Αναστασιάδης, η Χριστίνα Πολίτη, η Ευαγγελία Πισκερά, ο Αντώνης Καρατζίκος και η Ρένα Καπιτσαλά, ενώ μία ψήφο από κοινού έδωσαν οι εκπρόσωποι των sites της Eurovision, Σίτσε Μπάκερ (ESCTODAY), και Φώτης Κωνσταντόπουλος (OIKOTIMES).

Το Everything συγκέντρωσε το 47,79% του συνδυασμού των ψήφων του κοινού και της επτροπής. Δεύτερο αναδείχθηκε με ποσοστό 26,32% -ψήφοι επιτροπής και κοινού- το Welcome to the party, τρίτο με 13,72% το Who cares about love και τέταρτο με 12,16% το A beautiful night.

Στη γιορτή ήταν προσκεκλημένοι οι εκπρόσωποι της Κύπρου, Ανέτ Αρτάνι, της Μάλτας, της Ρουμανίας, της Νορβηγίας, αλλά και της της Τουρκίας, Σιμπέλ Τουζούν, η οποία ερμήνευσε μάλιστα το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στα αγγλικά και στα… ελληνικά.

Μέσω δορυφορικής σύνδεσης συμμετείχε επίσης από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας η Νάνα Μούσχουρη, η πρώτη Ελληνίδα ερμηνεύτρια που συμμετείχε στο διαγωνισμό, το 1963, εκπροσωπώντας το Λουξεμβούργο με το τραγούδι A force de prier. Η κ. Μούσχουρη εξέφρασε τη συγκίνησή της και ανακοίνωσε ότι έπειτα από 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στο τραγούδι πλησιάζει η ώρα της αποχώρησης.

Στη διάρκεια του ελληνικού τελικού έγινε επίσης μία αναδρομή στις προηγούμενες συμμετοχές της χώρας μας στο διαγωνισμό, με απολαυστικές αναπαραστάσεις από τους δύο παρουσιαστές της γιορτής.

Επόμενη «στάση» για το ελληνικό τραγούδι είναι η κληρωτίδα της 21ης Μαρτίου, όταν οι παρουσιαστές της Eurovision, Σάκης Ρουβάς και η Μαρία Μενούνος, θα ανακοινώσουν την σειρά που θα εμφανιστούν οι χώρες τις νύχτες του ημιτελικού (18 Μαΐου) και του τελικού (20 Μαΐου).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024