Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τη Γαλλίδα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου
Παρίσι: Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε τη Δευτέρα η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, η πρώτη γυναίκα που υποβλήθηκε σε μερική μεταμόσχευση προσώπου. Η 38χρονη δήλωσε ότι επέστρεψε ξανά σε μια φυσιολογική ζωή και ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους γονείς του δότη.
Παρίσι: Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε τη Δευτέρα η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, η πρώτη γυναίκα που υποβλήθηκε σε μερική μεταμόσχευση προσώπου. Η 38χρονη δήλωσε ότι επέστρεψε ξανά σε μια φυσιολογική ζωή και ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους γονείς του δότη.
Όπως μετέδωσε το BBC, η γυναίκα μιλούσε με δυσκολία στους δημοσιογράφους, ενώ ήταν πολύ έντονα αρκετά σημάδια στο πρόσωπό της.
«Προς το παρόν, μπορώ να ανοίγω το στόμα μου, να τρώω και να χρησιμοποιώ τα χείλη μου. Πρέπει να συνεχίσω τις ασκήσεις και τα φάρμακα, ώστε σταδιακά να αρχίσω να κινώ τους μύες του προσώπου μου» εξήγησε.
Παρόλα αυτά ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους γονείς του δότη, ενώ δήλωσε ευτυχισμένη γιατί τώρα είναι σε θέση να κυκλοφορεί και να μην αισθάνεται άσχημα.
Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ έχασε τη μύτη, τα χείλια και το πηγούνι της όταν, την ώρα που κοιμόταν, τη δάγκωσε ο ίδιος της ο σκύλος: Ένα λαμπραντόρ.
Σημειώνεται ότι άδεια για επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου έχει επίσης δοθεί στις ΗΠΑ, ενώ στη Βρετανία διατηρούνται ακόμα επιφυλάξεις.
health.in.gr
- Μέση Ανατολή: Αύξηση κατά 20% στις τιμές των καυσίμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν
- Ιράν: «Εχουν σκοτωθεί 180 παιδιά από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ» ανάμεσα σε «τουλάχιστον 1.332 αμάχους»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τον Τραμπ – «Περιμένουμε» τα πολεμικά σας στα Στενά του Ορμούζ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι θα γίνει στην Ελλάδα
- Μπαρτζώκας: «Βλέπετε τι μάχη γίνεται στην 10η, 11η θέση, παλεύουν ομάδες με τρομερό ρόστερ και καλούς προπονητές»
- Χέιζ-Ντέιβις: «Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι»