31

Νέα αιματηρά επεισόδια ξέσπασαν την Παρασκευή στο νότιο Αφγανιστάν μεταξύ ανταρτών Ταλιμπάν, αφγανικού και αμερικανικού στρατού. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 αντάρτες και τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας.

Στις μάχες που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής ενεπλάκησαν τουλάχιστον 100 στρατιώτες και 200 αντάρτες Ταλιμπάν. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην περιοχή πρόκειται για τις πλέον αιματηρές μάχες τα τελευταία δύο χρόνια.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ημέρες αφότου ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Τζον Ράιντ, ανακοίνωσε ότι περίπου 3.300 στρατιώτες θα σταλούν στο νότιο Αφγανιστάν, προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια ανοικοδόμησης.

Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Καμπούλ ανέφερε ότι στις μάχες συμμετείχαν επίσης αμερικανικά επιθετικά αεροσκάφη τύπου Α-10.

Τέλος, το ολλανδικό Κοινοβούλιο αποφάσισε τα ξημερώματα της Παρασκευής να στείλει άλλους 1.400 Ολλανδούς στρατιώτες στο νότιο Αφγανιστάν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press