Τεράστια σήραγγα για μεταφορά ναρκωτικών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
Με τους ελέγχους για τον εντοπισμό ναρκωτικών να έχουν ενταθεί στην επιφάνεια του εδάφους, οι λαθρέμποροι στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού είχαν την ιδέα να σκάψουν ένα τούνελ σε βάθος 26 μέτρων. Η σήραγγα ξεκινά στην Τιχουάνα και καταλήγει κοντά στο Σαν Ντιέγκο.
36
Με τους ελέγχους για τον εντοπισμό ναρκωτικών να έχουν ενταθεί στην επιφάνεια του εδάφους, οι λαθρέμποροι κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού είχαν την ιδέα να σκάψουν ένα τούνελ σε βάθος 26 μέτρων.
Η σήραγγα που ανακάλυψαν οι Αρχές, με τοίχους από τσιμέντο, συστήματα εξαερισμού, φωτισμού και άντλησης υδάτων, έχει μήκος 727 μέτρων και είναι η μεγαλύτερη από τα 21 τούνελ που έχουν ανακαλυφθεί κάτω από τα σύνορα από το 2001, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων.
Η έξοδος του τούνελ στην αμερικανική πλευρά ανακαλύφθηκε από Αμερικανούς συνοριοφύλακες σε μια διώροφη βιομηχανική αποθήκη στην πόλη Οτέι, κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Σε συνεργασία με τις Αρχές του Μεξικού εντοπίστηκε αργότερα και η είσοδος, επίσης κρυμμένη μια αποθήκη, κοντά στο αεροδρόμιο της Τιχουάνα.
Η σήραγγα θεωρείται βέβαιο ότι δημιουργήθηκε από κάποιο μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών, καθώς στο εσωτερικό της βρέθηκαν δύο τόνοι ινδικής κάνναβης.
«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι» δήλωσε ο Μάικλ Ουνζουέτα, ειδικός πράκτορας της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων. «Θεωρούμε αυτές τις σήραγγες κενό στην εθνική μας ασφάλεια» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κίνηση στους δρόμους: Η βροχή έφερε το χάος – Στο «κόκκινο» ο Κηφισός
- Μάικ Τζέιμς: «Θέλω πολύ να δω ελληνικό ντέρμπι στα playoffs – Δεν θα ήταν έκπληξη να το πάρει ο Παναθηναϊκός»
- Μέσω παράκαμψης η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης λόγω κατολίσθησης
- Στάρμερ: Ζήτησε συγγνώμη από θύματα του Έπσταϊν επειδή είχε διορίσει τον Μάντελσον
- Νέα πλατεία στο Χαλάνδρι
- Συγκινητικός Γιλμάζ: Έσωσε συμπαίκτη στη Γαλατασαράι μετά από σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι (vid)